Vrouwen & Keramiek

Vrouwen & Keramiek

Publicatiedatum: 2 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Vrouwen & Keramiek

LEEUWARDEN (NL) – Van 4 tot en met 13 maart 2011 vindt de Vrouwenweek Fryslân plaats. In het kader van deze week en het project FEMmaatjes van Humanitas presenteren Matzen Osinga en haar cursisten, onder de titel Vrouwen & Keramiek, keramische vrouwenfiguren in Keramiekmuseum Princessehof.

Vorig jaar is Humanitas (afdeling Leeuwarden) gestart met een maatjesproject voor slachtoffers van mensenhandel. De vrouwen worden door Fier Fryslân opgevangen en behandeld. Voor een maatje kunnen zij bij Humanitas terecht binnen het project ‘FEMmaatjes’. Een ‘maatje’ komt minimaal eens per twee weken bij de cliënt langs en samen doen ze leuke dingen, vooral gericht op het uitbreiden van hun sociale netwerk.

In het kader van de Vrouwenweek hebben de deelnemers aan FEMmaatjes een workshop ‘Dikke Dames’ gevolgd bij de bekende keramiste Matzen Osinga. De resultaten hiervan zijn vanaf 5 maart 2011 verspreid door het hele museum te zien. Ze worden geëxposeerd in relatie met objecten uit de eigen museumcollectie waar vrouwen een (hoofd-)rol spelen. Het werk van Osinga en haar cursisten is van 5 t/m 13 maart in het Princessehof te bekijken.

Info: Keramiekmuseum Princessehof, Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden. Geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Tel. 058 – 2 948 958 www.princessehof.nl