Wandelen en fietsen in de Lendevallei in Zuid-Friesland

Wandelen en fietsen in de Lendevallei in Zuid-Friesland

Publicatiedatum: 29 september 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Wandelen en fietsen in de Lendevallei in Zuid-Friesland

Hotelarrangement inclusief gratis één jaar genieten van de natuur en cultuur van It Fryske Gea!

De sfeer van weleer in de Lendevallei (vallei van de Linde) bij Wolvega. De jongedame op de foto heeft een Weltrad, een retrofiets uit Schönebeck an der Elbe bij Magdeburg. De fabrikant, een promotiepartner van het bureau voor toerisme Friesland Holland, maakt exclusieve handgemaakte en volgens individuele wensen samengestelde kwaliteitsfietsen.
De sfeer van weleer in de Lendevallei (vallei van de Linde) bij Wolvega. De jongedame op de foto heeft een Weltrad, een retrofiets uit Schönebeck an der Elbe bij Magdeburg ( www.weltrad.de ). De fabrikant, een promotiepartner van het bureau voor toerisme Friesland Holland, maakt exclusieve handgemaakte en volgens individuele wensen samengestelde kwaliteitsfietsen.

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland zet topbestemmingen voor natuurliefhebbers — wandelaars en fietsers — op de kaart. Nummer 1 in de serie ‘Friesland Natuurlijk!’ is de Lendevallei, het dal van de rivier de Linde (in het Fries en Stellingwerfs “Lende”) in het zuiden van Friesland. De Lendevallei, met Wolvega als centrale plaats, is een zeer gevarieerd natuurgebied van It Fryske Gea dat elk seizoen de moeite waard is.

It Frsyke Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij bezit 55 natuurgebieden: heide, wad en kwelder, laagveenmoerassen, graslanden, bos en eendenkooien. Friesland Holland heeft op basis van die prachtige natuurreservaten meerdaagse vakanties in de natuur ontwikkeld: Friesland Natuurlijk! hotelarrangementen.

De wandel- en fietsvallei

De Lendevallei is een gevarieerd moerasgebied in het beekdallandschap van de Lende. Het is ook een oase van rust, waar bijzondere moerasvogels een plekje vinden. De Lendevallei is 785 hectare groot en bevindt zich aan zowel de noord- als de zuidkant van de Lende. Enkele vogelkijkhutten en twee monumenten horen tot het bezit van It Fryske Gea: de watermolen De Gooyer bij de Blessebrug (tussen Wolvega en De Blesse) en de oude houten veensluis in de Helomapolder ten zuidoosten van Wolvega.
Door de Lendevallei, aan weerszijden van de weg Wolvega-Steenwijk, liggen verschillende wandelpaden: in de Helomapolder, de Driessenpolder en het Oude Stroomdal. De eerste twee zijn in het broedseizoen gesloten. Fietsen door het gebied kan over het pad langs de Lende tussen de Kontermansbrug bij De Hoeve tot aan de Driewegsluis bij Nijetrijne. Varend over de Lende is de vallei ook mooi te overzien, aanleggen mag alleen aan de steigers. De poldermolen De Gooyer is, als hij in werking is, te bezichtigen. Buiten het broedseizoen geldt dat ook voor het oude veensluisje in de Helomapolder. Vanaf de Blessebrug is de vogelkijkhut, met de naam de Blauwborst, met informatiepaneel in de Lendepolder te bereiken.

Driedaags Lendevallei-arrangement

 

Fryske-Gea

Het driedaagse Lendevallei-hotelarrangement kost slechts € 145,– per persoon (bij twee personen op een kamer) en omvat:
• Twee overnachtingen in een mooi hotel in of nabij Wolvega (in de Lendevallei)
• Tweemaal een royaal ontbijt
• Eén driegangen menu

Prijs inclusief deze zeer informatieve extra’s (één pakket per boeking/kamer):
Lendevallei fiets- en wandelroutekaart
met bezienswaardigheden, restaurants en andere zaken die van belang zijn voor de ontdekkingsreiziger
Reisgids van meer dan 240 pagina’s
in kleur om de Friese natuur te ontdekken. Fryslân is rijk bedeeld met prachtige natuur. Werelderfgoed de wadden, de kleurige graslanden, de meren en de plassen, de moerassen, de paarse heide, de bossen van Gaasterland, Sint Nicolaasga en de Friese Wouden
• Eén jaar gratis lid van It Fryske Gea,

de vereniging voor natuurbescherming in Friesland
• Vier maal per jaar gratis het full-colour Fryske Gea-magazine

Met het boeken van dit arrangement bent u één jaar gratis lid van Friesland Holland-partner It Frsyke Gea, zónder automatische verlenging en zónder wat voor verplichtingen dan ook. Als lid ontvangt u vier maal per jaar gratis het full-colour huismagazine van It Fryske Gea en kunt u deelnemen aan tal van activiteiten, zoals boeiende excursies, wandel-, fiets-, vaar- en zwerftochten, observaties, lezingen, etc. Daarnaast worden er voor de jeugd diverse speciale activiteiten georganiseerd.

Fotografeer Friesland en win Nederlands beste e-bike!

De boeker van dit arrangement en de reisgenoten in het kader van deze vakantie kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Verrassend Friesland 2011’ waarmee zij kans maken op het winnen van de allernieuwste en meest comfortabele elektrische fiets van Gazelle, de Orange Excellent Innergy ter waarde van 2299,-

de allernieuwste en meest comfortabele elektrische fiets van Gazelle, de Orange Excellent Innergy ter waarde van 2299,-
de allernieuwste en meest comfortabele elektrische fiets van Gazelle, de Orange Excellent Innergy ter waarde van 2299,-

Gazelle
 klik op logo voor website Gazelle.

Heren Fiets

Dames Fiets

Heren Fiets
Dames Fiets

Info Lendevallei: www.fryskegea.nl/

Alle natuurgebieden van It Fryske Gea: www.fryskegea.nl/