Wellekom Watersport breidt verhuurvloot uit met jachten en sloepen

Wellekom Watersport breidt verhuurvloot uit met jachten en sloepen

Weekend Woudsend: Open monumenten, boten en kunst

WOUDSEND (NL) – Platbodem- en sloepenverhuurder Wellekom Watersport aan De Zwaan in het Friese Woudsend, de straat waar ook Klompmaker Kotterjachten en Maril, Antaris en Makma sloepen gevestigd zijn, wordt steeds veelzijdiger. Eigenaar Michel Van ‘t Blik heeft een rondspant kotterjacht van Bruhas, een kajuitzeiljacht van Jeanneau en twee tendersloepen, een Maxima 600 (diesel) en een Van Vossen 570 (elektro), aan zijn vloot toegevoegd.

Michel van ’t Blik verhuurt nu ook een luxe motorjacht, een scherp zeiljacht en twee nieuwe sloepen, waaronder een met een elektrische aandrijving, goed voor minimaal acht uur varen zonder bijladen.

Het motorjacht van 11,70 x 4 x 1,30 meter telt vijf slaapplaatsen en heeft zaken als een boegschroef, dubbele besturing, toilet, douche, grote eigenaarshut en een aggregaat aan boord. De Jeanneau Sun Odyssey 30 kan vijf personen herbergen. De nieuwe sloepen bieden plaats aan acht personen. Met de e-boat kun je minstens 8 uur varen zonder bijladen. Geïnteresseerden kunnen de boten bekijken — en ook direct huren — in de eigen jachthaven van Wellekom. Het is verstandig eerst even te informeren of de boten er ook zijn, want sloepvaren op de Friese meren, zeker in de omgeving van Woudsend en Heeg, is populair. En het wordt weer mooi weer.

Gouden tips
Het bezoek aan de haven van Wellekom laat zich goed comineren met een excursie in de molens De Jager en Het Lam in het monumentenrijke waterdorp, dit in het kader van het nationale Open Monumentenweekend, zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. De kers op de taart is een bezoek aan topgalerie Iris Anders Mooi van Iris ten Cate, ondergebracht in een monumentaal pand aan de Iewal, vlak bij houtzaagmolen De Jager.

Meer info:
www.wellekom-watersport.nl
www.houtzaagmolendejager.nl
www.molenhetlam.nl
www.irisandersmooi.nl (kunstgalerie)
www.klompmaker.nl
www.maril.nl
www.openmonumentendag.nl
www.boatcharterholland.nl
www.waterland.frl

Frieslandvakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Michel van ’t Blik verhuurt nu ook een luxe motorjacht, een scherp zeiljacht en twee nieuwe sloepen, waaronder een met een elektrische aandrijving, goed voor minimaal acht uur varen zonder bijladen.

Breng tijdens een bezoek aan Wellekom in Woudsend ook een bezoek aan de plaatselijke in werking zijnde houtzaagmolen De Jager en korenmolen Het Lam.

Vlakbij houtzaagmolen De Jager aan de Iewal vindt u de bijzondere galerie Iris Anders Mooi van Iris ten Cate en Loek Hogenhout, ook aan de Iewal.