Wellekom Watersport in handen van medewerker Michel van ‘t Blik

Wellekom Watersport in handen van medewerker Michel van ‘t Blik

Woudsender jachtverhuurbedrijf groeit ieder jaar

Nicolette Sanders en haar nieuwe baas, Michel van ’t Blik, in de als havencafé ingerichte receptie van watersportonderneming Wellekom in Woudsend.

WOUDSEND (NL) – Wellekom Watersport in Woudsend is 1 november 2018 in andere handen overgegaan. Ronald en Nicolette Sanders deden hun verhuurbedrijf van platbodems, polyvalken, kajuitzeiljachten en sloepen over aan hun medewerker Michel van ’t Blik.

Hij, nog maar 24, maar inmiddels een veelzijdige vakman, werkt al tien jaar bij de familie. Mevrouw Sanders blijft aan de zaak verbonden voor receptionele en administratieve zaken en haar man, die al jaren veel last van zijn rug heeft, zal indien nodig adviseren. De uit Tiel in de Betuwe afkomstige Sanders blijven eigenaar van het omvanrijke vastgoed, waartoe naast de service- en stallingshallen, ook een 65 ligplaatsen omvattende jachthaven behoort. Een twintigtal boxen zijn voor de verhuurvloot, de overige plekken zijn verhuurd aan vaste gasten. De exploitatie van de haven en de hallen, en het terrein met plaats voor 70 schepen op bokken, komt ook in handen van Michel. Om de groei van het bedrijf mogelijk te maken, heeft hij ook ligplaatsen bij de buren gehuurd.

Woudsend plust
Woudsend, waar Michel woont, is een waterdorp dat zich de laatste paar jaar steeds meer in de kijker speelt met nieuwe bedrijvigheid en voorzieningen voor boottoeristen. Het gaat ook goed met Wellekom vertelt mevrouw Sanders in de als havencafé ingerichte ontvangstruimte: “Sinds de opening in 2004 groeit het bedrijf ieder jaar. Michel gaat hier, op watersportbedrijvenpark De Zwaan, een goede toekomst tegemoet. Als medewerker was hij al een ondernemer. We konden zeven dagen van de week een beroep op hem doen als het moest, bijvoorbeeld in zo’n enorm drukke zomer als die van dit jaar. Wellekom is zijn leven. Hij kent alle ins en outs, heeft alle werkzaamheden verricht, ook op het technische vlak.”

Wellekom verhuurt vier Zeeschouwen (1 x Blok, 2 x Huitema en 1 x onbekende werf), een Vollenhovense Bol, een Grundel, drie Lemsteraken, drie sloepen van het merk Kuperus, zeven Geuzenvalken en twee kajuitzeiljachten van het merk Magnum 23.

Michel van ’t Blik werkt al vanaf zijn veertiende in de watersport, eerst als hulp in de weekenden en in de loop der jaren als all-rounder.

Meer informatie:
www.wellekom-watersport.nl
www.waterland.frl

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief