Beauty Wellness & Health Cruise

Wellness

Publicatiedatum: 30 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Feestelijke tewaterlating Maxima bij De Schiffart
Eerste wellnessjacht van Nederland

TERHERNE (NL) – Onder grote belangstelling van genodigden en de pers heeft Gisela de Schiffart 28 juli 2009 het eerste wellness-charterjacht van Nederland gedoopt. Er waren zelfs klanten uit het Duitse Bonn en het Belgische Boutersem naar de onthulling van “Het geheim van Terherne”, de Maxima dus, gekomen.

In de rij op de rode loper om een blik te mogen werpen in het uitzonderlijke interieur van de Maxima.
Klik op foto voor vergroting
Nog een keer helemaal
te zien in de botenlift. Vrijdag gaan de eerste huurders ermee op pad.
Klik op foto voor vergroting

De Maxima was tot de doop in een zilveren doek gehuld alsof een nieuwe Mercedes werd gepresenteerd. Een rookmachine maakte het extra spectaculair.
Klik op foto voor vergroting

Gisela de Schiffart laat een fles champagne uiteenspatten op het anker van de Maxima.
Klik op foto voor vergroting

Aan boord van het vaarbewijsvrije jacht bevinden zich onder andere een sauna met een sterrenhemel, een badkamer met een douchekolom met massagejets, een solarium en een massagebed. Alle vertrekken hebben centrale verwarming. Daarenboven heeft de salon als extra nog dubbele verwarmde Finse ramen.

De Maxima is een superluxe kotterjacht van de ontwerpafdeling van cascobouwer Marvis in Groningen. Arend en Gisela de Schiffart hebben er bewust voor gekozen het schip geen patserig uiterlijk te geven, maar juist heel ingetogen te stileren. De boot is totaal onherkenbaar als charterjacht.

Dankzij de compacte maatvoering — 13,50 m lang en 4,10 m breed — en de bouw van aquaducten heeft de boot ook in de winter een groot vaargebied. De Maxima is met een motor van 130 pk geschikt voor alle Nederlandse binnenwateren. Zij is tot in detail geprepareerd voor varen onder alle weersomstandigheden in alle seizoenen, dus ook midden in de winter. Alleen ijsgang kan het varen belemmeren.

Eén van de twee wellness cabins, de sauna, gebouwd door een specialistisch bedrijf.
Klik op foto voor vergroting
De chique salon biedt onder alle weers-omstandigheden het comfort van een vijfsterrenbungalow.
Klik op foto voor vergroting
Wij gaan met deze boot op pad, zegt Jens Boerboom (links) uit Boutersem bij Leuven. Zijn ouders, Ronald en Martine, die 325 km reden om de officiële tewaterlating van de Maxima bij te wonen, huren altijd het kotterjacht Anna Marie. Zij denken erover een wintertrip met de Maxima te maken.
Klik op foto voor vergroting
De keuken is zeer compleet, dus met wasemkap.
Klik op foto voor vergroting
Een blik op het campagnedek.
Klik op foto voor vergroting

Info: www.schiffart-yachtcharter.com
Info: www.boatcharterholland.nl
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl

Publicatiedatum: 23 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Beauty Wellness & Health Cruise
Kuur Natuur!

EARNEWALD (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland organiseert 24 oktober 2009 een Beauty, Wellness & Health-cruise. De kosten zijn 99,50 euro per persoon inclusief behandelingen, consults, koffie, thee en lunch.

Het thema is ‘Kuur Natuur’ en uitsluitend dames kunnen aan de zeer informatieve en veel activiteiten omvattende bootreis deelnemen. Het vaargebied is het schitterende Nationaal Park ‘De Alde Feanen’ in Earnewâld (tussen Leeuwarden en Drachten), de thuishaven van het cruiseschip ‘Marprinses’ van Rondvaardij Princenhof.

Hot stone massage
Klik op foto voor vergroting

www.beauty-nailcare-tineke.nl

Voordeel-hotelarrangement
Wie van ver komt kan in het kader van een driedaags voordeelarrangement van Friesland Holland verblijven in het aangrenzende luxe, maar niet dure hotel Princenhof. Deze prachtige accommodatie ligt aan het water en is totaal gerenoveerd, inclusief de kamers die een uniek uitzicht bieden op het meer ‘It Wiid’ en de zonsondergang.

Het hotelarrangement kost 139,00 euro per persoon op basis van 2 personen per kamer. Inhoud: 2 x overnachting, 2 x ontbijt,

1 x diner en 1 x infopakket.

Specialisten
De Beauty Wellness & Health Cruise is een bootreis op niveau. Aan boord van de ‘Marprinses’ presenteren zich uitsluitend zorgvuldig geselecteerde specialisten op het gebied van dieetadvisering, schoonheid, natuurlijke huid- en haarverzorging, innerlijk welzijn, lingerie, mode, massage, bewegen, ecoproducten, homeopathie, geuren en kleuren, coaching en training. U kunt er ook kennismaken met enkele binnen- en buitenlandse wellness resorts en kuurcentra. Daarnaast worden nog lezingen gehouden mét audio-visuele presentaties.

De meeste consulten, korte-duur-behandelingen en demonstraties worden in alle rust en met de meeste discretie tijdens de bootreis (van 10.00 tot 17.00 uur) uitgevoerd. Ze maken deel uit van de reissom, net als koffie en thee en de lunch. De ‘Marprinses’, Frieslands grootste en meest luxe dubbeldeks showboot met complete keuken en restaurant, vaart heel langzaam door het natuurgebied, een absoluut unieke ervaring!

Info en reserveringen/Infos und Buchungen:

Friesland Holland Tourist Information & Travel Service

Tel. +31 (0)561-615364
Website: www.frieslandholland.nl