Yachtcharter Sneek bouwt luxe varende bungalows voor verhuur en verkoop

Yachtcharter Sneek bouwt luxe varende bungalows voor verhuur en verkoop

Nieuwe trend in watertoerisme, sailing houses, houdt aan

SNEEK (NL) – Op Boot Holland 2020 stonden ze, Vaarhuis in Joure en Rent to Enjoy, een onderdeel van Pension Perruque in Koudum, heeft ze: varende vakantiewoningen. Vooral uit Polen komen huisboten naar Nederland. Ze worden afgemeerd in onderbezette jachthavens die daardoor deels een bungalowpark worden.

Nanne Piter Lenes op de nieuwe houseboat in aanbouw. Zonnepanelen maken je, liggend aan een steiger van de Marrekrite in de Friese natuur, onafhankelijk van walstroom. Foto: Albert Hendriks Fries Nieuws.

Inmiddels kijken meerdere Friese staaljachtbouwers naar de toenemende populariteit van de huisboten en proberen een graantje mee te pikken van de groei. Eén van hen is bootverhuurder Yachtcharter Sneek van Heiko Wijnholds die twee jaar geleden besloot met een eigen versie te komen. Hij liet jachtontwerper Jan Visser uit Heeg (17 mei 2019 overleden) een goed varend zespersoons huis van 12,75 m lang tekenen. “Een waterwoning met veel glas en constructief en kwalitatief ver boven het thans gangbare,” vertelt bedrijfsleider Nanne Piter Lenes die momenteel de laatste hand legt aan de grote boot.
“Dit product is meer een bungalow en minder een boot waarmee je continu vaart. Zo’n houseboat meer je af aan een steiger van de Marrekrite, in de natuur. En als je er uitgekeken bent, vaar je naar een ander natuurgebied. Of naar een gezellige plaats.Een houseboat is niet zo geschikt voor tochten door dorpen en steden. Bij meer dan windkracht 4 moet je ook niet varen. Hij is ontwikkeld voor ruim toegankelijke wateren en natuurgebieden en havens aan de rand van een watersportcentrum. Wat dat betreft is onze charterbasis op watersportbedrijvenpark ’t Ges ideaal. Van hieruit heb je de keuze uit tientallen topbestemmingen.”

Begin april
Lenes, die met zijn vrouw Merle de dagelijkse leiding over Yachtcharter Sneek in handen heeft, hoopt de eerste houseboat, de Friesland, begin april aan het publiek te kunnen tonen. Hij gaat daarna ook direct in de verhuur voor weekprijzen tussen de €1.500,- (laagseizoen) en €2.000,- (hoogseizoen). Deze prijzen zijn inclusief twee keer de inzet van een schipper om de bungalow op de gewenste plekken af te meren.

Specificaties
Lengte: 12.75 m
Breedte: 4.40 m
Diepgang: 0,90 m
Doorvaarhoogte: 3.75 m

– Circa 40 m2
– 3 slaapkamers
– Apart toilet
– Aparte douche
– Circa 16 m2 dakterras
– Vloerverwarming
– Kelderberging

Keuken
– Open keuken
– 4 pits gasfornuis
– Koffiezet apparaat
– Electrische oven
– Koelkast
– Standaard keuken inventaris

Slaapkamers
– Opgemaakte bedden bij aankomst
– 2 Slaapkamers met stapelbed
– Slaapkamer met 2 persoons boxspring

Woonkamer
– Zithoek
– Eethoek
– TV

Sanitair
– Douchecabine met wasbak
– Toilet met wasbak

Meer info:
www.yachtchartersneek.nl
www.vaarhuis.nl
www.renttoenjoy.nl
www.marrekrite.frl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Boathouse Friesland in het eigen overdekte dok van Yachtcharter Sneek: Veel licht en zicht en het comfort van een vakantievilla op een bungalowpark, maar meer privacy. Foto’s: Albert Hendriks Fries Nieuws.

Ook nieuw bij Yachtcharter Sneek is deze Senner Dutch Line Classic, een 11,50 meter lang stalen motorjacht voor vier personen.

Nanne Piter en Merle Lenes in de scheepshal waar de motorjachten klaargemaakt worden voor het nieuwe vaarseizoen dat begin april begint. Foto: Albert Hendriks Fries Nieuws.

De charterbasis van Yachtcharter Sneek ligt alweer vol met boten. Foto: Albert Hendriks Fries Nieuws.