Yachtcharter Sneek bouwt luxe varende bungalows voor verhuur en verkoop

Yachtcharter Sneek bouwt luxe varende bungalows voor verhuur en verkoop

Nieuwe trend in watertoerisme, sailing houses, houdt aan

SNEEK (NL) – Op Boot Holland 2020 stonden ze, Vaarhuis in Joure en Rent to Enjoy, een onderdeel van Pension Perruque in Koudum, heeft ze: varende vakantiewoningen. Vooral uit Polen komen huisboten naar Nederland. Ze worden afgemeerd in onderbezette jachthavens die daardoor deels een bungalowpark worden.

Nanne Piter Lenes op de nieuwe houseboat in aanbouw. Zonnepanelen maken je, liggend aan een steiger van de Marrekrite in de Friese natuur, onafhankelijk van walstroom. Foto: Albert Hendriks Fries Nieuws.

Inmiddels kijken meerdere Friese staaljachtbouwers naar de toenemende populariteit van de huisboten en proberen een graantje mee te pikken van de groei. Eén van hen is bootverhuurder Yachtcharter Sneek van Heiko Wijnholds die twee jaar geleden besloot met een eigen versie te komen. Hij liet jachtontwerper Jan Visser uit Heeg (17 mei 2019 overleden) een goed varend zespersoons huis van 12,75 m lang tekenen. “Een waterwoning met veel glas en constructief en kwalitatief ver boven het thans gangbare,” vertelt bedrijfsleider Nanne Piter Lenes die momenteel de laatste hand legt aan de grote boot.
“Dit product is meer een bungalow en minder een boot waarmee je continu vaart. Zo’n houseboat meer je af aan een steiger van de Marrekrite, in de natuur. En als je er uitgekeken bent, vaar je naar een ander natuurgebied. Of naar een gezellige plaats.Een houseboat is niet zo geschikt voor tochten door dorpen en steden. Bij meer dan windkracht 4 moet je ook niet varen. Hij is ontwikkeld voor ruim toegankelijke wateren en natuurgebieden en havens aan de rand van een watersportcentrum. Wat dat betreft is onze charterbasis op watersportbedrijvenpark ’t Ges ideaal. Van hieruit heb je de keuze uit tientallen topbestemmingen.”

Lees meer Yachtcharter Sneek bouwt luxe varende bungalows voor verhuur en verkoop