Zeilen stukken leuker met sportieve én comfortabele Pointer 25 Lounge van Friese jachtwerf

Zeilen stukken leuker met sportieve én comfortabele Pointer 25 Lounge van Friese jachtwerf

Friezen op Boot Düsseldorf (4)

DÜSSELDORF (D) – Een vijftal jaren geleden stonden grote firma’s als Ottenhome Heeg nog met open zeilboten en kajuitzeiljachtjes op Boot in Düsseldorf. Om diverse redenen doen ze dat niet meer. De in de hallen van Messe Düsseldorf achtergelaten ruimte is ingenomen door vernieuwers als Aira Boats van Jos Snijders-Blok uit Sneek (ex Vinea-baas die zegt de vervanger van de polyvalk te hebben ontwikkeld) en Leonardo Yachts van Steven en Melle Boersma, ook uit Sneek. De Boersma’s zitten achter de in korte tijd bij vermogende zeilliefhebbers bekend geworden Eagle dagzeilers.

Geert Wijma toont de voordelen van de multifunctionele uitklapbare achterkant van de Pointer 25 Lounge met de eenvoudig afneembare zwemtrap.

C-Yacht en Zaadnoordijk Yachtbuilders van Jan Muller uit Heerenveen en Jachtwerf Heeg van Geert Wijma uit Heeg, beide al langer exposant, hebben hun mooie plekken nooit afgestaan. De jonge innoverende Hegemer zeilbotenbouwer weet, net als Ottenhome vroeger, ieder jaar weer de blits te maken, dit jaar met de Pointer 25 Lounge. Dit mooie en relatief snelle all-round-jacht had de nieuwe grote Fox van Ottenhome in Heeg en Breehorn in Woudsend kunnen zijn, maar die werven lijken niets in een grotere Fox te zien. Mooi, moet Wijma hebben gedacht. Hij, ook producent van de Splash, Randmeer en G2, bruist van de ideeën. Op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling presenteerde hij “de nieuwe Fox”, de Pointer 25 met een uitklapbare achterspiegel. Die doet ook dienst als tijdelijke verlenger van de gelijkvloerse kuip én als zwemplateau. Van achteren bekeken zie je een Fox, maar dan met hedendaagse toeters en bellen en een moderner design. Wijma lijkt precies te weten wat de sportieve en ook comfort en veiligheid minnende zeiler wenst, want bezoekers stonden in hal 15 in de rij om plaats te nemen in de kuip (met stahoogte onder de giek!) en in de kajuit. Ook op shows elders in West-Europa zorgt Wijma ervoor in de picture te zijn. Jachtwerf Heeg neemt jaarlijks aan maar liefst zes beurzen deel. En dat heeft alleen zin als je wat nieuws hebt, zoals een spiegel die ook zwemplateau kan zijn. Aldoende zeilt Wijma steeds meer binnen- en buitenlandse concurrenten voorbij met een product dat helemaal in Friesland wordt gemaakt.

Meer info:
www.pointeryachts.com
www.jachtwerf-heeg.nl
www.airaboats.nl
www.leonardoyachts.com
www.c-yacht.com
www.zaadnoordijk.nl
www.ottenhomeheeg.nl
www.boot.de

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland dat 19 januari 2019 op Boot Düsseldorf is verschenen:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De Pointer 25 Lounge in hal 15 van Boot Düsseldorf trok continu publiek, mede vanwege de demonstratie van de innovatie, een opklapbaar zwemplateau dat ook de spiegel van de boot is.

De stand van Jachtwerf Heeg op Boot 2019 met de nieuwe Pointer 25 Lounge en de Pointer 22.