Leonardo Yachts Sneek grote concurrent van Saffier door succesvolle verkoop van nóg exclusievere dagzeilers

Leonardo Yachts Sneek grote concurrent van Saffier door succesvolle verkoop van nóg exclusievere dagzeilers

Friezen op Boot Düsseldorf (3)

DÜSSELDORF (D) – ’s Werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf (19-27 januari 2019), is voorbij. Bijna 250.000 bezoekers uit meer dan 100 landen passeerden de kassa’s. Onder de 2.000 exposanten uit 73 landen waren veel Friese ondernemers. Je pikte ze er niet zomaar uit. In tegenstelling tot de deelnemers in hal 14, de vakantiebeurs, voerden ze niet de oh zo herkenbare Friese vlag. Nee, ze zaten achter grote banners en standwanden met klinkende Engelse namen als Cobra Yachts, Delphia Yachts, Northman Yachts, WhisperPower, Jet-Thruster en Eagle.

Melle (links) en Steven Boersma op hun Eagle 37. Het jacht, nummer 1, is inmiddels weer onderweg naar Polen voor verdere afwerking. De finishing touch vindt in Sneek plaats.

Laatstgenoemd merk is eigendom van Leonardo Yachts BV aan de Zwolsmanweg op het watersportpark ’t Ges in Sneek. De broers Steven (45) en Melle (40) Boersma, voormalige wedstrijdzeilers, staan aan het roer van deze werf, producent van daysailers met een kajuitje. De mannen hebben de kunst van het runnen van een werf afgekeken van hun vader, bouwer van Stentor kajuitmotorjachten in Roemenië. Ook Intersurf was een activiteit van de Boersma’s. Ze bewegen zich met hun Eagle zeilschepen boven de luxe en inmiddels alom bekende, super mooie — en hartstikke dure — Saffier dagzeilers uit IJmuiden.

Lees meer Leonardo Yachts Sneek grote concurrent van Saffier door succesvolle verkoop van nóg exclusievere dagzeilers