Al 130.000 mensen naar Leeuwarder binnenstad voor Alma-Tadema!

Al 130.000 mensen naar Leeuwarder binnenstad voor Alma-Tadema!

Klassieke kunst is big business

LEEUWARDEN (NL) Met het einde van de Alma-Tadematentoonstelling in zicht groeit de stroom van bezoekers. Het Fries Museum in Leeuwarden heeft daarom besloten om maandag 30 januari en maandag 6 februari 2017 extra open te gaan.

Werk van Sir Lawrence Alma-Tadema.

Alma-Tadema, Klassieke Verleiding, is te zien tot en met 7 februari 2017 en wordt niet verlengd. Het Fries Museum stuurt zijn tentoonstelling hierna naar Belvedère in Wenen en vervolgens naar Leighton House Museum in Londen. In verband met de drukte wordt bezoekers aangeraden om hun bezoek goed voor te bereiden. Tips hiervoor staan op de website van het Fries Museum: www.friesmuseum.nl

Werk van Sir Lawrence Alma-Tadema.

[widgetkit id=”3″]

Big business
Al bijna 130.000 mensen bezochten sinds 1 oktober 2016 Alma-Tadema, Klassieke Verleiding. Nog niet eerder ontving het museum zoveel bezoekers in zo’n korte tijd. Uit publieksonderzoek blijkt dat bezoekers de tentoonstelling gemiddeld met een 8.6 beoordelen: de hoogste score voor een tentoonstelling van het museum tot nu toe. 94% van de museumbezoekers kwam speciaal voor de Alma-Tadematentoonstelling. Bezoekers komen uit heel Nederland. 80% van de Nederlandse bezoekers komt van buiten Friesland. Horeca en winkeliers haken aan met speciale arrangementen en merken een toegenomen stroom van toeristen en dagjesmensen. Niet alleen bezoekers zijn enthousiast over de tentoonstelling. Ook de recensies in (inter)nationale media zijn zeer positief.

Sir Lawrence Alma-Tadema in de filmwereld.

[widgetkit id=”4″]

19-de eeuw
Sir Lawrence Alma-Tadema is van een van de meest succesvolle schilders van de 19de eeuw. Tijdens zijn leven wordt hij wereldberoemd met zijn werk. Alma-Tadema neemt de kijker mee naar alledaagse scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd, als eerste, echt tot leven. Zijn beelden zijn zo herkenbaar en overtuigend, dat regisseurs al meer dan een eeuw zijn werken gebruiken als blauwdruk voor historische spektakelfilms. Het Fries Museum haalde voor Alma-Tadema, Klassieke Verleiding, meer dan 80 topschilderijen uit heel de wereld naar Leeuwarden. Deze werken vertellen samen met persoonlijke voorwerpen en filmfragmenten over zijn weg naar roem en hoe hij ons beeld van de oudheid blijvend heeft bepaald. Alma-Tadema, Klassieke Verleiding is de grootste tentoonstelling gewijd aan zijn oeuvre in de afgelopen honderd jaar.

Het Fries Museum in Leeuwarden.

Leeuwarden-Wien-London
Alma-Tadema, Klassieke Verleiding, gaat na Leeuwarden op reis door Europa. Van 23 februari tot en met 18 juni 2017 is de expositie te zien in Belvedere in Wenen. Van 7 juli tot en met 29 oktober 2017 is Alma-Tadema “at home in antiquity” in Leighton House Museum in London.

Belvedere in Wien. Info: https://www.belvedere.at/

Leighton House Museum in London. Info: https://www.rbkc.gov.uk/subsites/museums.aspx

Fries Museum
Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8900 CE Leeuwarden
Tel.+31 (0)58 255 55 00
www.friesmuseum.nl

Kunstroute
Kunst & Kitsch Route Leeuwarden 2018 van Friesland Holland met het Fries Museum:
http://www.leeuwardenholland.nl/nl/nieuws/2192-kunst-en-kitsch-route-in-leeuwarden

De zalen van het Fries Museum waarin de Alma-Tadema tentoonstelling is te zien.

[widgetkit id=”5″]

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief