Antaris Woudsend daagt gevestigde orde uit met New Dutch Design Motor Yacht: de X

Antaris Woudsend daagt gevestigde orde uit met New Dutch Design Motor Yacht: de X

Friezen op Hiswa Amsterdam Boat Show (1)

WOUDSEND (NL) – Donderdag 5 maart 2020 krijgt de pers hem in het echt te zien, maar Fries Nieuws toont u alvast artist’s impressions van de Antaris X, het eerste polyester motorjacht van Antaris Boats in het Friese Woudsend. De boot is ontwikkeld voor de Europese markt, dus niet alleen de Nederlandse. Daarmee krijgt het internationaal zeer succesvolle Wajer Yachts in Heeg er op termijn een concurrent bij uit eigen streek. Wajer is ook heel Fries: de eveneens polyester casco’s komen van Zaadnoordijk in Heerenveen. 

De Antaris X wordt 5 maart 2020 voor het eerst voorgesteld aan de pers, op de werf in Woudsend, en gaat daarna op transport naar de Hiswa Amsterdam Boat Show.

Antaris is een merk van Aquatec Industries dat ook een vestiging in Zwaag (gemeente Hoorn) heeft. Daar, in Noord-Holland, worden de casco’s van de Antaris, Maril en Makma sloepen gebouwd en nu dus ook de romp voor de nieuwe Antaris X. De casco’s worden op Klaas Schiphof’s grote werf in Woudsend van techniek voorzien, betimmerd en uitgerust met door de klant gewenste comfortverhogende extra’s.

Lees meer Antaris Woudsend daagt gevestigde orde uit met New Dutch Design Motor Yacht: de X