Arthur van der Werff van Nautisch Kwartier verwacht gauw meer catamarans op Fries water

Arthur van der Werff van Nautisch Kwartier verwacht gauw meer catamarans op Fries water

Tweerompsjacht populair bij gezinnen met kinderen en wereldverkenners

STAVOREN (NL) – Er zijn grote veranderingen gaande in de zeilwereld. Die wordt kleiner. Vakantievierende zeilers, huurders en eigenaren van een zeiljacht, zeilen minder lang, omdat ze ook andere activiteiten willen ondernemen. De hang naar meer comfort, bewegingsvrijheid en privacy aan boord, vooral als er met meer generaties en meerdere vrienden gereisd wordt, wordt ieder jaar groter. De zeilcatamaran lijkt de toekomst te hebben als zeilend huurjacht en boot voor wereldverkenners.

Arthur van der Werff (51, hier op een Lagoon catamaran) nam in 1995 de werf in Stavoren over van zijn vader, die evenals zijn grootvader Auke, stalen binnenvaartschepen en Staverse jollen bouwde. De helling werd in 1918 gesticht. Grootvader Auke, afkomstig uit een skûtsjebouwersfamilie, trok van Wergea, ten zuiden van Leeuwarden, naar de sluis in Stavoren, omdat het voor de vrachtvaart een belangrijke toegangspoort naar het IJsselmeer was.

Zeilbotenverkoper en zeiljachtmakelaar Arthur van der Werff van Nautisch Kwartier in Stavoren verkoopt ieder jaar zo’n vijf prijzige catamarans van het Franse merk Lagoon. Hij is nog maar twee jaar importeur, maar ziet het helemaal zitten met de “dubbele boten”. Hij is van 19 tot en met 27 januari 2019 te vinden in de stands van Lagoon en Jeanneau zeiljachten, waarvan hij ook importeur is, op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf.

Lees meer Arthur van der Werff van Nautisch Kwartier verwacht gauw meer catamarans op Fries water