Auke van der Werff heeft opdracht voor bouwnummer 500 ook op zak!

Auke van der Werff heeft opdracht voor bouwnummer 500 ook op zak!

Publicatiedatum: 25 oktober 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Leuke orders voor Sturiër Yachts

Auke van der Werff bouwt in Stavoren luxe motorjachten van rond de  miljoen euro. Hij is familie van Haicke Pyters van der Werff, in 1729  skûtsje- en pramenbouwer in Drachten.
Auke van der Werff bouwt in Stavoren luxe motorjachten van rond de miljoen euro. Hij is familie van Haicke Pyters van der Werff, in 1729 skûtsje- en pramenbouwer in Drachten.

STAVOREN (NL) – Je kijkt even raar op als je de hallen van Scheepswerf Volharding in Stavoren binnenstapt. Er worden motorjachten gebouwd en niet zulke goedkope ook: van 750.000 tot een paar miljoen euro.

“Hellingbaas” Auke van der Werff — hij is genoemd naar zijn pake Auke die in 1918 de in Stavoren aangekochte jollen- en sloepenwerf in ‘Scheepswerf Volharding’ omdoopte — is blij dat hij ondanks de crisis nog goed in het werk zit. Aan bouwnummer 495, een Sturiër CS 500 van 15 meter, wordt het hardst gewerkt. De boot moet in januari naar de grootste botenshow van Europa, Boot in Düsseldorf. Het schip is al verkocht, net als de bouwnummers 496 tot en met 500.

“Wij zijn nog wel even onder de pannen,” zegt Van der Werff, die ontwerp en bouw van traditioneel gebouwde stalen motorjachten ondergebracht heeft bij dochter Sturiër Yachts. “We moeten dus in totaal vijf afleveren: twee van 15 m, een van 16 meter en twee van 19 meter. 100% eigen werk; we besteden niets uit.”

 

Twintig mensen hebben een baan bij Van der Werff, wiens familienaam overal in Friesland opduikt als bouwers van skûtsjes (de werf aan de Noorderdwarsvaart in Drachten was in 1729 de bakermat) en scheeps- en jachtbouwers. Dat hij een Van der Werff is en dus scheepsbouwkundige genen bezit, zal een vermogende Zwitsere opdrachtgever niet direct boeien, wel dat Auke kapitein is van een solide, al 94 jaar bestaande werf met een lijn pleziervaartuigen die staat voor de hoogste kwaliteit Friese jachtbouw. “Opdrachtgevers spelen nu, in deze crisistijd, nog meer dan voorheen op safe. We hebben veel vaste klanten; onze schepen zijn zeer waardevast. We gaan naar Düsseldorf om nieuwe klanten te winnen.”

Sturiër Yachts is deelnemer aan het Holland Yachts & Boats-plein in hal 15 op Boot 2013 (19-27 jan. 2013), een showformule van Friesland-promotor Albert Hendriks uit Wolvega voor de bevordering van de verkoop en verhuur van in Nederland ontworpen en gebouwde motor- en zeiljachten.

Een kijkje in één van de scheepsbouwhallen van Scheepswerf Volharding.

Een stoere zeewaardige Sturiër, gemaakt voor wereldreizen.

Een kijkje in één van de scheepsbouwhallen van Scheepswerf Volharding.
Een stoere zeewaardige Sturiër, gemaakt voor wereldreizen.

Info: http://www.sturieryachts.nl/

www.boot.de