Tour de Frise Culinair

Tour de Frise Culinair

Publicatiedatum: 25 oktober 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Betaalbare kwaliteitsgastronomie en romantiek in Friesland

Tour de Frise Culinair

tour de friese culinair

HEERENVEEN (NL) – Tour de Frise Culinair is genieten van alle heerlijkheden van het Friese land. Het is een arrangement dat is samengesteld voor mensen die én van fijne streekgeoriënteerde menu’s met een buitenlands tintje houden én graag al wandelend of fietsend genieten van cultuurhistorie, natuur en landschap. De geselecteerde hotels met een bijzonder restaurant hebben een zeer bezienswaardige omgeving. Dat betekent dubbel genieten van Friesland!

Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft drie-, vier- en vijfdaagse culinaire auto-, motor- en openbaar vervoerarrangementen samengesteld met de welluidende naam Tour de Frise Culinair. Wie met het openbaar naar Friesland reist wordt met een luxe shuttle service busje van hotel-restaurant naar hotel-restaurant gereden.

Romantiek en nostalgie
Boekers van het arrangement eten en slapen steeds één nacht in één historisch hotel met een zeer sfeervol restaurant. Bij aankomst worden de gasten onthaald op Fryske Kofje met oranjekoek. Daarna maken ze een wandeling in de omringende bossen, op de stranden en dijken of in de historische binnenstad. ’s Avonds gaan ze romantisch tafelen. Iedere chef de cuisine presenteert een uniek viergangenmenu. Op een heerlijke nachtrust volgt een royaal ontbijt die de basis legt voor een verdere verkenning van wonderschoon Friesland aan de hand van een routekaart en een dikke documentatiemap die men thuisgestuurd krijgt na de boeking, zodat men in de fauteuil al een keuze kan maken uit vele bezienswaardigheden.

Genieten van de sfeer van weleer in hotel-restaurant Lunia in kunstdorp Oldeberkoop in de Friese Wouden.

Harlingen is de Elfstedenstad waar altijd wat te beleven is, dankzij  de honderden monumenten, kunstgaleries en aparte winkeltjes, maar ook  door de ligging aan de Waddenzee en de connectie met de eilanden  Vlieland en Terschelling.

Genieten van de sfeer van weleer in hotel-restaurant Lunia in kunstdorp Oldeberkoop in de Friese Wouden. Harlingen is de Elfstedenstad waar altijd wat te beleven is, dankzij de honderden monumenten, kunstgaleries en aparte winkeltjes, maar ook door de ligging aan de Waddenzee en de connectie met de eilanden Vlieland en Terschelling.

De geheimen van Barslet
In Tour de Frise Culinair spelen vijf topregio’s een grote rol: de Drenthe-achtige Friese Wouden in het oosten van de provincie, UNESCO-werelderfgoed Waddenzee, de vele Friese Meren in de Zuidwesthoek, de hoog en droog gelegen bossen van Gaasterland aan het IJsselmeer en de mooiste Elfsteden. De boekers van het arrangement rijden door de mooiste regio’s, dorp en stadjes van hotel-restaurant naar hotel-restaurant. Natuurlijk wordt ook even een kijkje genomen in het typisch Friese plattelandsdorpje Easterlittens waar de TV-serie ‘De geheimen van Barslet’ opgenomen werd. Geniet van een lunch in Herbergh het Wapen van Friesland, aan het dorpsplein, en herken de kroeg- en pleinscènes uit de film.

Sfeervolle hotels met een restaurant
De geselecteerde hotels met een restaurant zijn klein en liggen alle op een rustige plek in een schilderachtige omgeving waar het prettig wandelen en fietsen is, met veel bos, door boomwallen omzoomde weiden, meren en monumenten. Het zijn locaties die ook buiten het zomerseizoen bezienswaardig en aangenaam zijn, waar men geïnspireerd raakt, nieuwe energie tapt of juist onthaast. Het is er stil, maar ook niet doodstil.
De geserveerde gerechten zijn Friesland-georiënteerd, met een knipoog naar het buitenland, en fijn van samenstelling en smaak. Uiteraard wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren ten aanzien van de menu’s: vlees, vis of vegetarisch.  

Luxe niveaus
De reisorganisatie van het Fries Bureau voor Toerisme, Friesland Holland Travel, biedt binnen het raam van Tour de Frise Culinair drie niveaus aan met betrekking tot de hotelkamers: comfort (standaard), luxe (vaak nieuwe kamers) en grand luxe (bijvoorbeeeld bruidssuites). Haal- en breng service vanaf een NS-station in Friesland en vervoer van hotel-restaurant naar hotel-restaurant, luxe toerfietsen en elektrische fietsen zijn optioneel.

E-bike
Het gebruik van een e-bike — Friesland Holland heeft de meest luxe van Nederland! — is een aanrader: men ziet dan veel in een korte tijd op een zeer comfortabele wijze. Overal zijn fietspaden en rustige binnenwegen. Onderweg opladen hoeft niet, want de accu’s hebben een extra grote capaciteit. Mocht u onverhoopt een lekke band of anderszins pech krijgen, dan komt Friesland Holland Asssistance direct in actie. In no-time vervolgt u uw trip met een nieuwe elektrische fiets. Deze unieke service geldt ook voor mensen die met een eigen elektrische fiets de route afleggen.

Info culinaire arrangementen: http://www.frieslandhollandtravel.nl/specials/culinaire-vakanties