Beste NKC camperplek 2017: Stoutenburght Blesdijke

Beste NKC camperplek 2017: Stoutenburght Blesdijke

Weer valt campercamping in Friese Wouden in de prijzen!

BLESDIJKE (NL) – Camperaars hebben Camperplaats Stoutenburght aan de Markeweg in Blesdijke (gemeente Weststellingwerf) uitgeroepen tot Camperlocatie van het jaar 2017, een verkiezing van de NKC, Europa’s grootste camperclub. In 2015 won Camperpark Kuikhorne van Hans en Jittie Mozes de Boer in De Westereen (Zwaagwesteinde).

De Friese Wouden en de Friese meren zijn populaire regio’s bij binnen- en buitenlandse camperaars. Op de foto de nieuwe camperlocatie Driewegsluis in Nijetrijne nabij de sluis in de vaarweg Echtenerburg-Ossenzijl.

Belangrijke kenmerken van Stoutenburght zijn volgens bezoekende autokampeerders de fraaie ligging, de uitstekende voorzieningen en de gastvrije beheerders. Met een 9,8 heeft Camperplaats Stoutenburght van Anton en Karin Koning in Blesdijke (www.wolveganoordwolde.nl) de hoogste score op Campercontact.com. Camperaars zijn zeer te spreken over de voorzieningen, de mooie ruime plaatsen en de ligging vlak bij Nationaal Park Weerribben-Wieden (Overijssel) en het aangrenzende Provinciaal Park Rottige Meente (Friesland). De gastvrijheid wordt eveneens zeer gewaardeerd.

Prijsuitreiking
Toerismewethouder Frans Kloosterman (CDA) van gemeente Weststellingwerf reikt de Award Camperlocatie van het jaar 2017 uit op 20 april om 12.30 uur aan de familie Koning, tijdens de Workshop Campertoerisme in het Thialf-stadion in Heerenveen.

De NKC houdt de verkiezing Camperlocatie van het jaar om de kwaliteit van overnachtingsplaatsen voor camperaars te verbeteren. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.250 camperlocaties. Elke plek maakt evenveel kans op de prijs, ongeacht of het een campervriendelijke camping, gemeentelijke camperplaats of privéterrein betreft. Wel dient de camperlocatie in het jaar voorafgaand aan de verkiezing (2016) minimaal dertien beoordelingen te hebben gehad op Campercontact.com.

NKC en Campercontact
De NKC, Europa’s grootste camperclub, heeft bijna 45 duizend leden. Als vereniging behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto en de app Campercontact met meer dan 21 duizend overnachtingsplaatsen in meer dan 50 landen. De site Campercontact.com is voor én door camperaars opgezet, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om reacties, foto’s, video’s en beoordelingen te plaatsen.

Campercongres
De NKC nodigt recreatieondernemers in Friesland, in het bijzonder exploitanten van jachthavens en campings en parkings, meet te doen aan de Workshop Campertoerisme, donderdag 20 april 2017 in het Thialf-stadion te Heerenveen.
“Het aantal campers groeit, het aantal camperaars dus ook. In Europa zijn er al twee miljoen campers. Deze groei zet de komende jaren door. Steeds meer recreatieondernemers, midden- en kleinbedrijven en gemeenten omarmen deze kans. Zij beschouwen de camperaar als een gewilde gast. NKC, Europa’s grootste camperclub, en Recreatieschap Marrekrite in Leeuwarden hebben de krachten gebundeld om je bij te praten over de kansen in een snelgroeiende markt: de wereld van de camperaar.”
De kosten van de workshop zijn € 35,- p.p.Inschrijven kan via congres@nkc.nl

Programma
10:30 uur Ontvangst
11:00 uur NKC Dagvoorzitter Marretje Jelmersma
– Opmars camper en profiel camperaar, Jaap van Ravels
– Alles over camperlocaties, Frejo Blaauw
11:30 uur Marrekrite Friese Camperkader, Lourens Touwen
12:00 uur Gemeente Weststellingwerf, Wethouder Frans Kloosterman
12:15 uur Camperpark Kuikhorne Jittie Mozes
12:30 uur Uitreiking Award Camperlocatie van het jaar 2017
12:40 uur Netwerklunch
13:30 uur Sluiting

Steeds meer camperplaatsen bij jachthavens
Woensdag 12 april 2017 openen Jarno Hulshof en Margreet Dröge twaalf camperplaatsen aan de jachthaven in de waterwijk Zuiderburen in Leeuwarden. Uit onderzoek van de gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en de Nederlandse Kampeerauto Club zou blijken dat er een grote behoefte is aan camperplaatsen en dat die alleen maar groter wordt in feestjaar 2018 als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Oude steden zijn geliefde reisdoelen bij camperaars, reden waarom ook Mark Bakker van Aquanaut Yachting Holland in Sneek twaalf camperplekken creëerde bij zijn jachthaven, waar autokampeerders van dezelfde voorzieningen gebruikmaken als de pleziervaarders. Aquanaut grenst aan het centrum.
Ook de Zuid-Friese gemeente Weststellingwerf sticht dit voorjaar nieuwe camperplekken, meldt toerismewethouder Frans Kloosterman. Er komen vijf stuks bij de nog vrije nieuwe jachthaven Driewegsluis in Nijetrijne, vlak bij het populaire paviljoen Driewegsluis aan de vaarweg Friese Meren – Giethoorn. Het beheer van de jachthaven in natuurgebied Lendevallei van It Fryske Gea is sinds kort in handen van de gemeente zelf en niet meer van een Overijssels havencollectief.

Gratis kamperen?
Het provinciale recreatieschap De Marrekrite overweegt gratis camperplaatsen in of nabij de natuur te stichten, overeenkomstig de gratis ligplaatsen voor boten. Professionele exploitanten van campercampings met veel milieu- en comfortvoorzieningen zijn daar niet blij mee. Eigenaren van jachthavens, die in toenemende mate de kost verdienen met de verhuur van standplaatsen aan camperaars, moeten niks hebben van gratis camperpekken en ook niet van gratis ligplaatsen in de natuur. De gebruikers van gratis locaties zouden na verloop van tijd ook nog eens goedkoop een beroep doen op de commerciële havens vanwege de inname van vuil boordwater en de sanitaire voorzieningen.

Meer info:
www.campercontact.com
www.nkc.nl
www.goudenfriesewouden.nl
www.camperstops.nl
https://www.facebook.com/stoutenburght/
http://www.aquanaut.nl/jachthavens
https://www.camperparkkuikhorne.nl/

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief