Friese fietsmerken Batavus en Koga en Heerenveens fietsmuseum komen zeer waarschijnlijk in handen van Gazelle

Friese fietsmerken Batavus en Koga en Heerenveens fietsmuseum komen zeer waarschijnlijk in handen van Gazelle

Nieuw fietsimperium in de maak

HEERENVEEN (NL) – Anticiperend op marktgeruchten maakt Accell Group N.V. in Heerenveen bekend dat zij een niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van Pon Holdings heeft ontvangen om Accell Group samen te voegen met Pon’s fietsactiviteiten zoals Gazelle in het Gelderse Dieren, Focus, Kalkhoff, Univega, Raleigh (fietsenfabriek Derby Cycle in het Duitse Cloppenburg) en Cervélo. Pon is ook importeur van Volkswagen, Audi, Skoda en Caterpillar.

Straks de gewoonste zaak van de wereld, een verstelbaar stuur van Gazelle op een Koga elektrische fiets, handmade in Heerenveen?

Het voorstel van Pon betreft een openbaar bod in contanten op alle uitgegeven en uitstaande aandelen Accell Group tegen een indicatieve biedprijs van € 32,72 per aandeel in contanten, inclusief het voorgestelde dividend over 2016 van € 0,72. Naar aanleiding van het voorstel voert Accell Group verkennende gesprekken met Pon Holdings. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Accell Group zijn samen met hun financiële en juridische adviseurs alle aspecten van het voorstel zorgvuldig aan het bestuderen en evalueren. Accell Group zal daarbij rekening houden met de belangen van alle stakeholders. “Er kan geen zekerheid worden gegeven dat deze gesprekken zullen leiden tot een transactie. Verdere mededelingen zullen worden gedaan of en wanneer daar aanleiding toe is,” aldus CEO René Takens.

Accell Heerenveen
Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft markt leidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen, gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Haibike (DE), Winora (DE), Batavus (NL), Sparta (NL), Koga (NL), Lapierre (FR), Ghost (DE), Raleigh en Diamondback (UK, US, CA), Tunturi (FI), Atala (IT), Redline (US), Loekie (NL) en XLC (internationaal). Wereldwijd werken er circa 3.000 mensen in achttien landen voor Accell Group en haar dochterondernemingen. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Turkije en China. De producten van Accell Group vinden hun weg naar meer dan zeventig landen. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Heerenveen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Smallcap-index (AScX). In 2016 werden circa 1,5 miljoen fietsen verkocht en werd een omzet gerealiseerd van meer dan € 1 miljard.

Batavus is het grootste merk van de Accell Group in Heerenveen.

Blijft het Batavus Museum behouden voor Heerenveen?

Ook Sparta’s worden in de fietsenfabriek van Accell in Heerenveen gebouwd.

Meer informatie:
www.accell-group.com
www.batavustesten.nl
http://www.pon-cat.com/equipment/nl/over-ons/over-pon/pon-en-haar-bedrijven

200 Jaar fiets:
http://fietsnieuws.com/nl/48-fiets-arrangementen/38-van-de-duitse-baron-karl-drais-tot-de-friese-horlogemaker-andries-gaastra-de-oprichter-van-batavus

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief