Britse zeilbotenbouwer Topper wijst Friese zeilschool aan als demonstratiecentrum

Britse zeilbotenbouwer Topper wijst Friese zeilschool aan als demonstratiecentrum

Watersportcentrum ’t Garijp is eerste Topper Sailing Center

GOINGARIJP (NL) – Watersportcentrum ’t Garijp (zeilschool, sloep- en zeilbootverhuur, groepsaccommodatie en business events locatie) in het Friese Goingarijp is het eerste Topper Sailing Center van de wereld. Goingarijp is een dorp aan de boorden van het Sneekermeer, tussen Joure en Terherne, in het hart van het Friese merengebied.

Vincent de Heer, die zeilschool ’t Garijp overnam van Abel en Joyce Zeilstra, heeft weer een bijzondere erkenning gekregen: Topper Sailing Center. De heer en mevrouw Zeilstra, die in Lelystad wonen, zijn nog bijna dagelijks te vinden op het watersportcentrum.

De vertegenwoordiging in de Benelux en Duitsland van de wereldwijd actieve Engelse zeilboten en catamaranbouwer Topper, Gerke Smakman van World Wide Sailing BV in Leerdam, heeft een deal gemaakt met Vincent de Heer, de eigenaar van het zeilcentrum. Je kunt er als potentiële koper of cursist van de zeilschool, jong en oud, kosteloos negen verschillende Topper en Topaz zeilboten uitproberen.

Concurrent van Laser
Topper is een fikse concurrent geworden van Laser en RS en is van plan in de hele wereld gratis testmogelijkheden aan te bieden in samenwerking met watersportbedrijven. Omdat Topper het heel goed doet in West-Europa, Friesland internationaal vermaard hoogwaardig zeilwater heeft voor wedstrijden (Sneekermeer, IJsselmeer) en recreatief varen, en ook omdat ’t Garijp al jaren met Topper en Topaz lesboten vaart, vond de directie van de Britse onderneming dat in Friesland het eerste Topper demonstratiecentrum moest komen. De zeilschool gaat niet als dealer fungeren. “We focussen op zeilinstructie, veilige en comfortabele huisvesting, educatie en entertainment. Onze gasten komen overal vandaan en er is ook overal een Topper-dealer,” licht De Heer toe.

Uitbreiding en vernieuwing
’t Garijp heeft niet alleen meer nieuwe zeilboten in huis, maar ook meer bedden. Er zijn dit voorjaar drie grote nieuwe slaapkamers bijgekomen. Daarmee is de overnachtingscapaciteit voor cursisten op 92 personen gekomen. De instructeurs hebben een apart verblijf, naast de zeilboerderij, waar 30 bedden zijn. De Heer vernieuwt de zeilschool in stappen. Ook nieuw is bijvoorbeeld de ‘huiskamer’ op de voormalige deel van de boerderij, waar vroeger de hooiwagens naar binnen reden. Deze zomer komt de bekende tv-kok Pierre Wind een week naar Goingarijp om een bijzonder gezond en smakelijk driegangenmenu voor en met jonge cursisten samen te stellen.

Topper testboten bij ‘t Garijp
Topper (www.toppersailboats.com/the-boats/ – topper)
Topaz TAZ (www.toppersailboats.com/the-boats/ – taz)
Topaz UNO, DUO, TRES (www.toppersailboats.com/the-boats/ – topaz)
Topaz ARGO (www.toppersailboats.com/the-boats/ – argo)
Topaz OMEGA (www.toppersailboats.com/the-boats/ – omega)
Topaz VIBE (www.toppersailboats.com/the-boats/ – vibe)
Topaz 14 (www.toppersailboats.com/the-boats/ – topaz-14)

Meer info:
www.garijp.nl
www.pierrewind.nl
www.waterland.frl

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets-, vaar- en wandelvakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.boatcharterholland.nl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De demo-Toppers liggen klaar voor een test op de Goiïngarypster Puollen.

Ook nieuw: de ‘bibliotheek’ op de deel van de voormalige boerderij.

Zeilschool ’t Garijp is één van de eerste en oudste zeilinstituten van Nederland.