Prins Bernhard van Oranje-Nassau meert af bij hotel Iselmar in Lemmer

Prins Bernhard van Oranje-Nassau meert af bij hotel Iselmar in Lemmer

Viersterrenhotel gaat Waterdream-sloepen verhuren

LEMMER (NL) – In de jachthaven van viersterrenhotel Iselmar aan het Stroomkanaal in Lemmer, voor de inlaten van UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal, liggen twee nieuwe aluminium sloepen van snelle botenbouwer Waterdream uit Loosdrecht. Prins Bernhard Lucas Emmanuel van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven (50), de tweede zoon van prinses Margriet der Nederlanden en Pieter van Vollenhoven, en volle neef van koning Willem-Alexander der Nederlanden, is de mede-eigenaar en dé publiciteitsmachine van dit bedrijf.

Binnenkort te huur bij hotel Iselmar aan de Plattedijk in Lemmer: aluminium sloepen van de snelste prins, Prins Bernhard van Oranje-Nassau.

De snelste sloepen van de prins halen 80 km per uur. Hotel Iselmar, waar Bulent Guner de scepter zwaait, heeft echter twee vaarbewijsvrije langzaamvaarders aangeschaft, maar wel met de bekende ‘vleugels’, de stabilisatoren. Het oog wil ook wat en aan de suggestie kan de huurder wellicht het nodige plezier beleven. Niet waterskiën dus, maar toeren met de sloepen van snelle Bernhard, de Hollandse James Bond op het water, mede-eigenaar van Formule 1 circuit Zandvoort en een grote vastgoedondernemer.

Interboat
Wie liever iets traditioneler de Friese meren op wil, kan van havenmeester Jan ten Hage van Iselmar één van de vijf polyester Interboat sloepen, een 6-persoons Interboat 17 of een 8-persoons Interboat 22, meekrijgen. De sloephuur ligt tussen de 150 en 225 euro per dag. Interboat heeft een werf in het Overijsselse Zwartsluis, maar de verkoop geschiedt vanuit een verkoophaven in Loosdrecht, waar Waterdream ook gevestigd is. Lex Sluyters Navilex Boat Trading, ook in Loosdrecht, is de exclusieve agent voor de Benelux van Waterdream, naast de merken Breedendam, Frauscher, Jan van Gent, VanQuish en Chapman. Sluyter is een connectie van Prins Bernhard.

Meer info:
www.waterdream.nl
www.iselmar.nl/jachthaven/sloepverhuur-Lemmer/
www.interboat.nl
www.woudagemaal.nl
www.navilex.nl
www.maril.nl
www.antarisboats.com
www.makmamarine.nl

Sloeparrangementen:
www.frieslandtravel.com/nl/varen/sloeparrangementen

Fiets-, vaar- en wandelvakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.boatcharterholland.nl
www.provinciefriesland.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Typisch Waterdream: sloepen met ‘vleugels’, stabilisatoren. Lex Sluyters Navilex Boat Trading in Loosdrecht is de exclusieve agent voor de Benelux van Waterdream, naast de merken Breedendam, Frauscher, Jan van Gent, VanQuish en Chapman.

Naast de Waterdream sloepen ligt ook een collectie sloepen van Interboat, een concurrent van de grootste sloepenbouwer van Europa, Aquatec Industries (Maril, Antaris, Makma) in het Friese Woudsend. Antaris komt eind 2019 met een nieuw polyester motorjacht op de markt, de tien meter lange Antaris X met vier vaste slaapplaatsen. Meer info: www.maril.nl, www.antarisboats.com, www.makmamarine.nl