Bureau voor toerisme Friesland Holland zet promotie Turfroute voort

Bureau voor toerisme Friesland Holland zet promotie Turfroute voort

Twee nieuwe fietsroutes en reisgids met vaarroute

GORREDIJK (NL) – De Stichting De Nije Kompanjons stopt met de promotie van de Turfroute (Leeuwarder Courant van maandag 1 mei 2017), maar het bureau voor toerisme Friesland Holland schakelt juist een tandje hoger om de zeer gevarieerde route langs de veendorpen in het bos-, vaarten- en weidenrijke oosten van Friesland te promoten.

Heerenveen gaat een grote rol spelen in de promotie van de nieuwe Turfroute.

Er zijn bij Friesland Holland twee nieuwe fietsroutes langs en rond de Turfroute verschenen: Beetsterzwaag-Bakkeveen en Heerenveen-Noordwolde. De zeer gedetailleerde meertalige full-colour kaarten met bezienswaardigheden en rustpunten, formaat A3, zijn gratis verkrijgbaar bij professionele rustpunten (horeca- en recreatiebedrijven) op de routes. Zie www.fietsroutesfriesland.nl

Nieuw magazine met vaarroute
Er is bij Friesland Holland ook een nieuwe veeltalige reisgids over de Friese Wouden verschenen met gedetailleerde kaarten en uitvoerige informatie over de Turfvaarroute. Blader hier digitaal: www.goudenfriesewouden.nl. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij Friese horeca- en recreatiebedrijven en jachtverhuurders (www.boatcharterholland.nl en www.frieslandholland.nl).

Heerenveen en Appelscha
Heerenveen, de grootste plaats in de regio, en Appelscha gaan een grotere rol spelen in het verhaal rond de Turfroute. Beide plaatsen hebben flink geïnvesteerd en investeren nog in het vergroten van de aantrekkelijkheid voor pleziervaarders en fietsers. Ook het Polderhoofdkanaal wordt door Friesland Holland meer bij de Turfroute betrokken omdat deze vaart het voormalige turfwinningsgebied met Nationaal Park De Alde Feanen verbindt.

Meer info:
www.turfroute.frl
www.goudenfriesewouden.nl

Fietsarrangementen in de Friese Wouden:
www.frieslandtravel.com/nl/fietsen/friese-wouden-arrangementen

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief