Overname van Batavus, Koga en Sparta door Gazelle gaat niet door

Overname van Batavus, Koga en Sparta door Gazelle gaat niet door

Gelderse streken halen niets uit in Friesland

HEERENVEEN  (NL) – Accell Group in Heerenveen (Batavus, Koga, Sparta) maakte vanmorgen bekend dat het de verkennende gesprekken met Pon Holdings (Gazelle in Dieren) over het op 11 april 2017 publiek gemaakte, niet-bindende en voorwaardelijke voorstel van Pon Holdings voor overname van Batavus & Co niet voortzet.

Batavus blijft voorlopig een Fries merk.

Hielke Sybesma, Interim-Voorzitter Raad van Bestuur: “Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert. Gebleken is ook dat het voorstel op onvoldoende steun kan rekenen van de aandeelhouders. Referentie voor de beoordeling van het voorstel is altijd de uitrol van de aangescherpte strategie geweest en de waarde die daarmee gecreëerd kan worden, alsmede de belangen van alle stakeholders. Op basis hiervan worden de gesprekken met Pon Holdings op dit moment niet voortgezet.”

Eurootje extra
Nadat een aantal gesprekken over het ontvangen voorstel is gevoerd, heeft Pon Holdings op 29 april aangegeven haar indicatieve biedprijs te verhogen met een euro tot € 33,- per aandeel in contanten (exclusief het dividend over 2016 van € 0,72) onder handhaving van de overige voorwaarden van haar voorstel. Sybesma: “Deze verhoging heeft echter de beoordeling van het voorstel niet zwaarwegend beïnvloed. Het uitgangspunt van de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Accell Group is een succesvolle uitrol van de aangescherpte strategie van Accell Group in een stand alone scenario. De aangepaste indicatieve biedprijs van Pon Holdings vormt voor de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Accell Group in onvoldoende mate een erkenning van de toekomstige waardecreatie van Accell Group. Het geeft hen op dit moment niet het vertrouwen dat voortzetting van de gesprekken met Pon Holdings zou kunnen leiden tot een uiteindelijk voorstel dat op voldoende steun van aandeelhouders zou kunnen rekenen.”

MEER INFO:
www.accell-group.com
www.batavustesten.nl
www.ebikestesten.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief