Bureau voor toerisme Friesland rekent op extra drukte in zomer en najaar

Bureau voor toerisme Friesland rekent op extra drukte in zomer en najaar

Individuele fiets- en bootvakanties leveren minste besmettingsgevaar op

WOLVEGA (NL) – “Het zijn spannende tijden, maar bij de pakken neerzitten is niet de methode tijdens de coronacrisis,” vindt Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega. “Wij zijn volop in bedrijf, op gepaste wijze, en introduceren begin april een unieke viertalige Elfsteden- en Elffonteinenkaart met familiehotels, bed and breakfasts en attracties. De zeer gedetailleerde megakaart bevat alle nieuwe fietsknooppunten, de afstanden tussen de knooppunten en een 11Fountains autoroute met informatie over de ontwerpers van de fonteinen.”

De kaart, die het rechtstreeks boeken bij Elfstedenlogementen en de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service stimuleert, verschijnt in een oplaag van 50.000 exemplaren en is straks overal gratis verkrijgbaar. De kaart wordt ook aan touroperators verstrekt. Verder is een zeer bijzondere fietsroutekaart van Zuid-Friesland in de maak. Deze ‘lussenkaart’ komt voor de zomer uit. Onlangs verscheen al een kaart van heel Friesland met alle nieuwe Marrekrite-ligplaatsen en daarmee verbonden fietsroutes onder de naam Boat Charter Friesland.

Geen massatoerisme
Ondanks de corona-epidemie worden bij de Friese reisorganisatie ‘gewoon’ vakanties geboekt, in hoofdzaak Elfsteden-fietsarrangementen, omdat het hier niet om massatoerisme gaat. De gasten, voor het merendeel woonachtig op een afstand van maximaal 500 km van Friesland, verblijven in kleine familiehotels en leggen de Elfstedenroute individueel per fiets af, dus niet in groepsverband. “Wel wordt gebeld en overlegd over het moment van aankomst in Friesland,” licht Hendriks toe. “Naar verwachting wordt het heel druk tussen eind april en begin oktober, a. omdat voor de meesten uitstel geen afstel is en b. omdat de trek in verre reizen behoorlijk getemperd is door eerder in vele landen getroffen radicale afzonderingsmaatregelen en problemen om per vliegtuig of cruiseschip weer thuis te komen.”

Veilig boot huren
Ook het huren van een motor- of zeiljacht of sailing house (varende vakantiewoning) kan worden bestempeld als een zeer veilige vorm van vakantievieren, meent Hendriks. “Omdat een gezonde bemanning (wettelijk max. 12 personen) van een alleenvarend jacht geen besmettingsgevaar oplevert en Friesland duizenden vrijliggende aanleglocaties telt, ook in de natuur.”

Meer info:
www.frieslandholland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport
www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus?
www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus  (Koninklijke Horeca Nederland)
www.proefvaardagen.com  (Proefvaardagen in Friesland)
www.marrekrite.frl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief