Corona-Voucher met SGR-garantie bij annulering of omboeking!

Corona-Voucher met SGR-garantie bij annulering of omboeking!

Friesland Holland Travel Service biedt unieke garantie

WOLVEGA (NL) – Het afgelopen weekend, en ook gisteravond (16 maart 2020) in het televisieprogramma Radar, is bekendgemaakt dat de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en de ANVR (Vereniging van reisondernemers) de Corona-Voucher (tegoedbon) in het leven hebben geroepen. Friesland Holland Travel Service BV in Wolvega, aangesloten bij de SGR, mag net als de grote reisorganisaties TUI, Corendon en Sunweb, een officieel Corona-Voucher met garantie van de SGR afgeven.

De Corona-Voucher wordt door Friesland Holland als tegoedbon verstrekt aan boekers die niet op het geboekte tijdstip naar Friesland willen of kunnen komen, maar wel op een later tijdstip (binnen een jaar), bijvoorbeeld vanwege overheidsmaatregelen die de reis naar Friesland of de uitvoering van het geboekte arrangement in Friesland onmogelijk maken, dit in relatie tot de corona-epidemie.

De door Friesland Holland Travel Service verstrekte voucher bevat de volgende informatie conform de condities van de garantieverstrekker, de SGR:
– de waarde van de voucher (maximaal de betaalde reissom);
– naam hoofdboeker van de geannuleerde reis;
– een uitgiftedatum;
– een einddatum die maximaal 1 jaar na uitgifte datum ligt;
– de term: ‘Corona-Voucher’;
– dat de garantieregeling van SGR van toepassing is conform bestuursbesluit van
16 maart 2020.

Extra zekerheid
Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR door aan SGR deelnemende organisatoren uitgegeven vouchers, zoals die van Friesland Holland Travel Service BV, als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling. Dit betekent dat consumenten (reizigers) wel gedekt zijn bij financieel onvermogen van een organisator als de betreffende consument een Corona-Voucher inwisselt. Alleen deelnemers aan de SGR, zoals Friesland Holland Travel Service BV, mogen Corona-Voucher met garantie van SGR afgeven.

Tijdelijk karakter
Het 14 maart 2020 door de SGR genomen besluit heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van de Corona-Voucher met garantie van de SGR, maar het is zeer wel mogelijk dat het bestuur de termijn verlengt, dit na goedkeuring van de Raad van Toezicht.

Geen massatoerisme
Ondanks de corona-epidemie worden bij de Friese reisorganisatie nog vakanties geboekt, in hoofdzaak Elfsteden-fietsarrangementen, omdat het hier niet om massatoerisme gaat. De gasten, voor het merendeel woonachtig op een afstand van maximaal 500 km van Friesland, verblijven in kleine familiehotels en leggen de Elfstedenroute individueel per fiets af, dus niet in groepsverband. “Wel wordt gebeld en overlegd over het moment van aankomst in Friesland,” licht directeur Hendriks van de Friese reisorganisatie toe. “Naar verwachting wordt het heel druk tussen eind april en begin oktober, a. omdat voor de meesten uitstel geen afstel is en b. omdat de trek in verre reizen behoorlijk getemperd is door eerder in vele landen getroffen radicale afzonderingsmaatregelen en problemen om per vliegtuig of cruiseschip weer thuis te komen.”

Veilig boot huren
Ook het huren van een motor- of zeiljacht of sailing house (varende vakantiewoning) kan worden bestempeld als een zeer veilige vorm van vakantievieren, meent Hendriks. “Omdat een gezonde bemanning (wettelijk max. 12 personen) van een alleenvarend jacht geen besmettingsgevaar oplevert en Friesland duizenden vrijliggende aanleglocaties telt, de meeste in de natuur.”

Meer info:
Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/
www.boatcharterholland.nl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief