Veldman Yacht Charters laat 28 en 29 maart proefvaarten doorgaan, maar niet de show eromheen

Veldman Yacht Charters laat 28 en 29 maart proefvaarten doorgaan, maar niet de show eromheen

Coronavirus ook in Friesland

SNEEK (NL) – Motorjachtverhuurder Veldman Yacht Charters op watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek heeft vanwege de Corona-epidemie besloten haar evenement Motor Yacht Experience op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020 te beperken tot proefvaarten met de 20 aanwezige huurjachten. Dat betekent dat het evenement teruggeschaald wordt naar ‘klein’, waardoor de kans op besmetting met COVID-19 minimaal is, veel kleiner dan bijvoorbeeld in een supermarkt. Aan het evenement in Sneek zouden onder andere 2Wielercentrum Joure met compacte e-bikes voor aan boord meedoen, rederij Koopmans uit Jirnsum zou de klipper voor de Elfsteden fietscruises van Friesland Holland Travel Service tonen en Hotel en Biercafé 3B in Sneek had een proeverij voorbereid.

Zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020 wel proefvaarten en toeristische informatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland en Recreatieschap Marrekrite, maar geen stands van andere bedrijven en organisaties bij Veldman Yacht Charters in Sneek.

Richard Veldman en zijn echtgenote Jacqueline richten zich tijdens de aanstaande open dagen uitsluitend op het verwelkomen van individuele gasten die interesse hebben in het huren van een motorjacht. “Wij vonden dat we deze stap moesten zetten in het licht van de gezondsheidsrisico’s die bezoekers bij grotere evenementen momenteel lopen. We hebben alle standhouders bericht gedaan en iedereen toonde het volste begrip. De voorbereidingen zijn niet voor niets geweest, want het draaiboek bewaren we voor volgend jaar. Het enige, maar wel het belangrijkste wat doorgaat is dus de mogelijkheid om een gratis proefvaart te maken met de boot die men graag wil huren. De ontvangst zal even royaal zijn als tijdens de voorgaande open dagen van ons bedrijf dat volgend jaar 25 jaar bestaat.”

Aantal positieve testen in Nederland: 614
Per vandaag, 12 maart 2020, zijn 111 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 614.
In totaal zijn 86 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, dat zijn er 24 meer dan gisteren. Er is een nieuwe patiënt in de provincie Utrecht gevonden middels de peilstations van Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Dat brengt het totaal op 2 patiënten via de Nivel peilstations.
Van de 614 gemelde patiënten wonen er 273 in de provincie Noord-Brabant en 80 in de provincie Utrecht. Daarnaast wonen er 68 in Zuid-Holland, 53 in Limburg en 48 in Gelderland. 239 van de 614 personen hadden een bron van besmetting in het buitenland. Landen die een besmettingsbron vormden, zijn vooral Italië  (193), Oostenrijk (26) en Duitsland (7). Nieuwe landen waar de besmetting hoogstwaarschijnlijk is opgelopen zijn België, Mauritius, Spanje en Zuid-Korea. Voor 123 gevallen is de bron onbekend, dat zijn er 33 meer dan gisteren. Bij 141 gevallen is dit nog in onderzoek. De meerderheid van de patiënten met een onbekende bron woont in Noord-Brabant. 102 van de gemelde patiënten werken in de zorg.

Meer info:
www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
www.veldman-sneek.nl
frieslandtravel.com/nl/fietsen/elfstedentocht-arrangementen/fietscruises
www.proefvaardagen.com  (Proefvaardagen in Friesland)
www.marrekrite.frl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief