Veldman Yacht Charters laat 28 en 29 maart proefvaarten doorgaan, maar niet de show eromheen

Veldman Yacht Charters laat 28 en 29 maart proefvaarten doorgaan, maar niet de show eromheen

Coronavirus ook in Friesland

SNEEK (NL) – Motorjachtverhuurder Veldman Yacht Charters op watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek heeft vanwege de Corona-epidemie besloten haar evenement Motor Yacht Experience op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020 te beperken tot proefvaarten met de 20 aanwezige huurjachten. Dat betekent dat het evenement teruggeschaald wordt naar ‘klein’, waardoor de kans op besmetting met COVID-19 minimaal is, veel kleiner dan bijvoorbeeld in een supermarkt. Aan het evenement in Sneek zouden onder andere 2Wielercentrum Joure met compacte e-bikes voor aan boord meedoen, rederij Koopmans uit Jirnsum zou de klipper voor de Elfsteden fietscruises van Friesland Holland Travel Service tonen en Hotel en Biercafé 3B in Sneek had een proeverij voorbereid.

Zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020 wel proefvaarten en toeristische informatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland en Recreatieschap Marrekrite, maar geen stands van andere bedrijven en organisaties bij Veldman Yacht Charters in Sneek.

Richard Veldman en zijn echtgenote Jacqueline richten zich tijdens de aanstaande open dagen uitsluitend op het verwelkomen van individuele gasten die interesse hebben in het huren van een motorjacht. “Wij vonden dat we deze stap moesten zetten in het licht van de gezondsheidsrisico’s die bezoekers bij grotere evenementen momenteel lopen. We hebben alle standhouders bericht gedaan en iedereen toonde het volste begrip. De voorbereidingen zijn niet voor niets geweest, want het draaiboek bewaren we voor volgend jaar. Het enige, maar wel het belangrijkste wat doorgaat is dus de mogelijkheid om een gratis proefvaart te maken met de boot die men graag wil huren. De ontvangst zal even royaal zijn als tijdens de voorgaande open dagen van ons bedrijf dat volgend jaar 25 jaar bestaat.”

Lees meer Veldman Yacht Charters laat 28 en 29 maart proefvaarten doorgaan, maar niet de show eromheen