Country Fair Friesland

Publicatiedatum: 2 juni 2010
Bron: www.countryfairfriesland.nl

Country Fair Friesland verhuist naar Sneek

De vierde Country Fair Friesland krijgt een nieuwe locatie en datum. De fair vindt plaats in het najaar in het park rond het adellijke Epema State in IJsbrechtum. Dit ligt aan de rand van Sneek. De data zijn van vrijdag 22 tot en met maandag 25 oktober. Deze dagen overlappen de diverse herfstvakanties in Nederland. (Eén van de redenen voor de verhuizing van het evenement is het streven naar een grotere regionale en landelijke uitstraling.)

Herfst in al zijn glorie
Country Fair Friesland gaat in de kern over het buitenleven voor levensgenieters.  Als thema fungeert: ‘herfst in al zijn glorie!’ Oktober als wijn- en spijsmaand is één van de accenten. Daarin past de start van het jachtseizoen. Ook andere typische herfstactiviteiten komen aan bod, zowel binnen als buitenshuis. Want door de steeds kortere dagen, voelen velen al de behoefte aan extra leefkwaliteit in huis.

Locatie
Epema State dateert uit 1651. Het ligt middenin een uitgestrekt park. Elf adellijke generaties hebben er geleefd. De familie woont inmiddels elders. Behouden gebleven, is de bijzondere sfeer met historische kenmerken, zoals meubilair en schilderijen.

Programma
Bij de Country Fair Friesland hoort een scala aan activiteiten. Het zijn vaak echte publiekstrekkers. Eerdaags worden ze met zorg samengesteld. Heeft u een idee voor een bijdrage aan het programma. Wij horen het graag.

Standhouders
De plannen voor de verhuizing van de Country Fair Friesland zijn door vele partijen enthousiast ontvangen. Op kort termijn komen wij met meer details naar buiten. Heeft u als standhouder belangstelling voor deelname, stuur ons dan nu al een e-mail. Dan krijgt u als eerste de specifieke informatie toegestuurd.

 

Info fair: www.countryfairfriesland.nl


Country Fair Friesland:

Enkelbijters kwijlend langs mediterrane hapjes

 

Kok Marco Poldervaart van de Gastronoom in Harlingen moet gedacht hebben wat Herman den Blijker kan, kan ik ook: barbecues en andere keukengerei aan de man brengen. De Huishoudbeurs zal ook wel wat voor hem zijn.
 www.de-gastronoom.nl
Klik op foto voor vergroting

HARICH (NL) – Kleine keffers en grote blaffers, ze waren 4, 5 en 6 september 2009 in allerlei kleuren en uitdossingen op Country Fair Friesland in Harich. Er was zelfs een op sokken, niet van geitenwol natuurlijk. De enkelbijters en jachthonden hadden de ruimte, want veel volk was er niet. Sneu voor organisatrice Saskia Koopmans uit Nijemirdum, maar zij kon er niets aan doen.

Dezelfde weerman die haar publicitair in het zadel hielp, Piet Paulusma van SBS6, kondigde woest weer aan voor het weekend. Fairlady’s en hun alggroene “paardners” blijken geen echte buitenmensen. Het was zaterdag schitterend weer in de bush-bush van de Wyldemerk bij Harich, maar het buitenvolk leek binnen te zitten.

Hans Klok
Marco Poldervaart, kok van de Gastronoom in Harlingen, keek tegen een vlakte aan die net zo groen was als de barbecue die hij promootte. Hij en zijn assistente stonden in een puntmuts een soort Hans Klok-show op te voeren. De vrouwelijke rechterhand had minder volume, maar behoorlijk meer lol dan Pamela Anderson, de Amerikaanse hulp in de huishouding van de Nederlandse illusionist. En zo zorgde de bekende Harlinger restaurateur voor de gewenste gezelligheid rond een stomende en kokende pot waarvan de dampen dwars door een aangrenzende kledingtent trokken. Daar leek niemand interesse voor te hebben — heel begrijpelijk — wel voor lekkere hapjes, net als in een grote tent elders op het terrein. Daar deed de heer Polderman — nee, geen Poldervaart — uit Son en Breugel goede zaken met beklede en gedroogde worsten uit Spanje, net als zijn collega’s met hapjes met een zuidelijke tongval. Friese heerlijkheden waren er niet of vielen niet op.

Mac Sijtsma
De “buitenlanders” waren op de fair vooral in de picture, bijvoorbeeld Sijbe Sijtsma en zijn schoondochter Stefanie van Domsele van het nu geheel Schotse restaurant ‘De Koebrug’ in Stavoren. Zij maakten reclame voor een avond- en maagvullend vijfgangenmenu met een glas whisky uit de 400 soorten tellende huiscollectie bij iedere etappe. Euro 62,50 kost het diner bij Mac Sijtsma.

Bijna echte Schotten, Sijbe Sijtsma en zijn schoondochter Stefanie van het Schotse restaurant ‘De Koebrug’ in Stavoren. www.dekoebrug.nl
Klik op foto voor vergroting
Altijd kopers bij zijn kraam. Jan Polderman heeft zich gespecialiseerd in bijzondere worsten uit Spanje. www.meatcuisine.nl
Klik op foto voor vergroting
Actieve tante: Saskia Koopmans uit Nijemirdum. www.buitenmens.nl
Klik op foto voor vergroting

Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl