Dankzij oplettende aannemer is Friese gemeente veel goedkoper uit en ook nog duurzaam bezig

Dankzij oplettende aannemer is Friese gemeente veel goedkoper uit en ook nog duurzaam bezig

Oud hout is goud

Voor de Waterpoort in Sneek komen nieuwe remmingwerken. Van het oude hout (voorgrond) van de bootgeleiders maakt aannemer Stienstra & Van der Wal een nieuwe aanlegsteiger bij houtzaagmolen De Rat in IJlst.

IJLST (NL) – Vorige week zijn de oude palen en het hout van de remmingwerken bij de Waterpoort in Sneek door de gemeente Súdwest-Fryslân weggehaald. Remmingwerken zijn houtconstructies die boten door een brug geleiden. Het hout is niet meer geschikt om aanvaringen met schepen op te vangen, maar blijkt nog wel heel geschikt voor het vervangen van een steiger bij houtzaagmolen De Rat in IJlst.

Aannemer Stienstra & Van der Wal, gevestigd in hout- en Elfstedenstad IJlst, kreeg de opdracht die aanlegvoorziening te vervangen en stelde voor hiervoor het kwalitatief nog goede hout van de remmingwerken te gebruiken. De kosten van de IJlster steiger vallen hierdoor 30 procent lager uit ten opzichte van de offerte met nieuwe materialen. Het hout wordt door molenaar Simon Jellema van De Rat gezaagd tot bruikbare constructiedelen.
Bij het vervangen van de remmingwerken kwam overigens meer hout vrij dan voor de steiger nodig is. Dit hout wordt opgeslagen, zodat het later voor andere projecten kan worden gebruikt. “Wij zijn blij met het initiatief van de aannemer. Op deze manier dragen we ook in de waterbouw bij aan een duurzame gemeente,” aldus wethouder Mark de Man van Súdwest-Fryslân.

Deze steiger bij De Rat wordt vernieuwd.

Molenaar Simon Jellema zaagt het Sneker hout in IJlst op maat.

Molenaar Simon Jellema zaagt het Sneker hout in IJlst op maat.

Houtzaagmolen De Rat in IJlst.

De Waterpoort in Sneek. Rechts, voor de brug, de inmiddels verwijderde remmingwerken die niet meer aan de eisen voldeden.

Meer informatie:
www.stienstra-vanderwal.nl
www.houtzaagmolenderat.nl
www.elfstedenroute.nl

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief