De duurste huurjachten van Nederland liggen in Sneek

De duurste huurjachten van Nederland liggen in Sneek

Prachtige boten en vrouwen: is in Sneek álles mooier?

SNEEK (NL) – Het zou wetenschappelijk onderzocht moeten worden, meent de directeur van het bureau voor toerisme van Fryslân. “In Sneek lijkt of ís alles mooier. De boten, de dames die erbij horen, de auto’s, het weer. Ook de burgemeester is aantrekkelijker dan ieder ander opperhoofd in het Friese laagland.” Dat constateerde Albert Hendriks het afgelopen weekend in de waterstad van Nederland.

Esther Groenland, de schoonzus van Sandra’s broer en buurman Almar Reineman, op de nieuwe Jetten 50MPC.

Veel bewijsmateriaal vond hij op de charterbasis van Sandra Zipp-Reineman, waar op de zonnige zaterdagnamiddag 13 april 2019 tijdens het openhuisfestijn Motorboot Sneek twee huurjachten van het Limburgse jachtbouwbedrijf Linssen werden gedoopt. Op het parkeerterrein auto’s van ver over de 100.000 euro en niet ouder dan een jaar.
Ook bij Aquanaut Yachting aan de Selfhelpweg werden dit weekend tijdens het open huis Motorboot Sneek peperdure wagens geparkeerd. Eén, de duurste, een BMW M760Li xDrive met een karrevracht aan extra’s, kostte drie ton, vertelde de eigenaar, een Friese vastgoedman. Verder was Landrover en Jaguar-dealer De Reefhorst uit Oudehaske present met prijzige SUV’s. Het autobedrijf had Landrover Experience naar Aquanaut gehaald. Het Engelse automerk leek er de Brexit uit te beelden: van het ene hellende vlak naar het andere.

Vanaf €7.200,- per week
Sandra Reineman is een zogenaamde Linssen charterpartner en heeft vooral klanten uit Duitstalige streken. Die waren zaterdag, evenals enkele Belgen en Nederlanders, getuige van de doop van twee huurjachten door twee kleinkinderen van opa Jos Linssen, de zoon van oprichter Jacob Linssen. De grootste plezierjachtbouwer van Nederland, gevestigd in Maasbracht, viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan en dat doen ze deels op Friese grond, bij Sanzi Yachtcharter in Sneek.
Mathijs en Sophie heten de met champagne besprenkelende jachtjes die pal naast een ander opzienbarend motorjacht van Linssen afgemeerd waren, de 6 persoons Grand Sturdy 500 Variotop Pia Maria van 16,45 m. Te huur vanaf €7.200,- per week en voor het seizoen 2019 al bijna volgeboekt! Kan het goedkoper? Jawel, voor een paar duizend euro minder beland je op een Jetten 50 MPC, de eveneens gloednieuwe Ma Jolie van 14,92 m. Die is wel “makke yn Snits”. De 6-persoons Sneker cruiser is veel eigentijdser dan de Linssen: hedendaags gelijnd — als een Jaguar iPace — en modern ingericht.

Meer info:
www.sanziyachtcharter.nl
www.linssenyachts.com
www.motorbootsneek.nl
www.proefvaardagen.com
www.waterland.frl

Watervakantiemagazine:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Esther Groenland, de schoonzus van Sandra’s broer en buurman Almar Reineman, op de nieuwe Jetten 50MPC.

De doop van Sophie en Mathijs, 2-persoons boten te huur vanaf €1.850,- per week.

Foto’s van het grootste jacht, de Pia Maria. Dit jacht is in tegenstelling tot de andere huurjachten van Sanzi Yachtcharter niet vaarbewijsvrij vanwege de lengte (langer dan 15 meter). Naast dit grote jacht en de twee gedoopte jachten nam Sandra Reineman nog drie nieuwe zeer luxe jachten in de vaart, onder andere van het merk Jetten.

Sandra’s en Almars ouders Rudy en Nely Reineman, oud-jachtverhuurders en oud-jachtbouwers.

Sandra, Almar en Rudy Reineman. Almar heeft een botenhandel naast het jachtverhuurbedrijf van zijn zus.

Sandra Reineman’s Sanzi Yachtcharter aan de Zwolsmanweg op watersportbedrijvenpark ’t Ges is deelnemer aan Motorboot Sneek. Zij is niet de enige verhuurder van Linssen jachten in Friesland. Ook Zijda (www.zijda.nl) aan de Zoutepoel is begonnen met de verhuur van Linssens.

Landrover Experience op het terrein van Aquanaut Yachting in Sneek. Meer info: www.landrover.nl/experience