Di Gojim speelt liedjes Joods-Russische zanger

Di Gojim speelt liedjes Joods-Russische zanger

Publicatiedatum: 17 september 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Bijzonder Jouster Merke theaterconcert

JOURE (NL) – Museum Joure organiseert op zondagmiddag 30 september 2012 het Jouster Merke Concert in de Doopsgezinde kerk, Midstraat 70 in Joure met een optreden van Di Gojim.

De Friese klezmerband Di Gojim brengt, onder leiding van Jaap Mulder, liedjes van Vladimir Vysotsky. ‘Vysotsky’ is een eerbetoon aan de Joods-Russische zanger Vladimir Vysotsky (1938-1980), alias ‘Dirty Yid’ zoals zijn geuzennaam luidde.

Vysotsky was immens populair in Rusland. Toen hij overleed, liet hij honderden liedjes na, waarin hij geen onderwerp uit de weg was gegaan. Vysotsky schreef over de zelfkant van het leven, over de drankzucht en over de liefde. Jaap Mulder vertaalde een aantal van zijn mooiste liedjes naar het Nederlands, Fries en Stadfries en samen met Kay Krijnen gaf hij ze een nieuwe muzikale bewerking en een nieuwe klezmerbehuizing in gevierde Di Gojimstijl. `Vysotsky’ is een magistraal theaterconcert over de liefde voor het gajes, het schorem en het geteisem. De entreeprijs bedraagt € 10,00 ( t/m 16 jaar € 5,00) inclusief een kopje koffie of thee. Aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop bij het kantoor van VVV/ANWB Joure (0513 416030) en verkrijgbaar op de dag van de voorstelling aan de zaal.

Info organisatie: www.museumjoure.nl