Fryslân Fans: Familie Luikinga

Fryslân Fans: Familie Luikinga

Publicatiedatum: 17 september 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

Familie Luikinga

De heer en mevrouw Luikinga uit Noord-Scharwoude zijn het afgelopen weekend (15 en 16 september 2012) neergestreken aan één van de Marrekrite-steigers in de Zuid-Friese rivier de Lende (Linde) tussen Wolvega en Oldemarkt. Zij hebben een Valk-vlet van P. Valk Yachts in Franeker en een vaste ligplaats bij Brandsma in Sneek.

De heer Luikinga werkte vroeger als elektrotechnisch ingenieur bij de Hoogovens in IJmuiden en geniet nu dagelijks met zijn vrouw en hond van de schone lucht en prachtige vergezichten in Friesland.

De heer en mevrouw Luikinga genieten met hun (asiel)hond van de rust  en schone lucht in de natuurgebieden in het zuiden van Friesland en het  noordwesten van Overijssel.

Het aantal toeristen op de rivier de Lende (Linde) en het  meelopende fietspad is in de nazomer niet groot, maar helemaal verlaten  is de vallei nooit.

De heer en mevrouw Luikinga genieten met hun (asiel)hond van de rust en schone lucht in de natuurgebieden in het zuiden van Friesland en het noordwesten van Overijssel.
Het aantal toeristen op de rivier de Lende (Linde) en het meelopende fietspad is in de nazomer niet groot, maar helemaal verlaten is de vallei nooit.

Marrekrite

In Fryslân vindt men midden in de natuur en op de meest bijzondere plekjes meer dan 3.500 Marrekrite-aanlegplaatsen. Hier mag men maximaal drie dagen gratis blijven liggen en kan men genieten van de prachtige Friese natuur en het weidse landschap. Naast de aanlegplaatsen zorgt de Marrekrite voor de afvalverwijdering (containers), het maaiwerk en baggerwerkzaamheden voor de bereikbaarheid van de aanlegplaatsen. De Marrekrite onderhoudt ook voorzieningen voor kanoërs en plaatst de betonning van recreatieve vaarwegen en bakens om moeilijk te vinden in- en doorvaarten aan te geven.

Info: www.wolvega-touristinformation.nl
Info P. Valk Yachts: http://www.valkvlet.nl/
Info jachtwerf Brandsma: http://www.brandsmajachten.nl/