Dit weekend perfect weer voor unieke Friesland experience in Pingjum, op Afsluitdijk en in Koudum

Dit weekend perfect weer voor unieke Friesland experience in Pingjum, op Afsluitdijk en in Koudum

Café De Hollandse Kus en stokerij Trappenburg vrijdag en zaterdag geopend!

PINGJUM (NL) – Naar aanleiding van reacties op de reportage van Fries Nieuws over het nostalgische eetcafé en proeflokaal De Hollandse Kus en de aangrenzende stokerij Trappenburg in Pingjum is het unieke horecabedrijf van Hans Trappenburg en Judith van Schaik vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei 2019 vanaf 16.00 uur open.

Zondag 5 mei is de zaak dicht, want dan staat de kleinste distilleerderij van Nederland met alle borrels van 10.00 tot 17.00 uur op de Voorjaarsstreekmarkt van It Flinkeboskje in Koudum. Die jaarlijks honderden bezoekers trekkende happening is net zo bijzonder als het café van Pingjum. Zeker diegenen die van Judith’s stoofpotje willen genieten, doen er goed aan een plek te reserveren: 0517-579660. Het adres: De Hollandse Kus, Grote Buren 1 (vlakbij de kerk), 8749 GC Pingjum. Het dorp ligt op de klei tussen Bolsward en Harlingen.

Afsluitdijk Wadden Center
U kunt het bezoek aan De Hollandse Kus heel goed combineren met een visite aan het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand, slechts 10 kilometer van Pingjum. Dit centrum biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de wereldwijd unieke in aanbouw zijnde vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de bouw van de Afsluitdijk zelf. Tegen een interactieve achtergrond krijgt de bezoeker een levendig beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die de komende jaren aan de Friese zijde worden gerealiseerd. De toegang is gratis!

Kazemattenmuseum
In 1921 werd besloten tot de bouw van de Afsluitdijk, die in 1932 klaar was. Voor de bescherming van Vesting Holland wilde het toenmalige departement van Oorlog van Nederland dat er extra versterkingen bij de sluizen in de dam kwamen. Zodoende verrezen er kazematten, bunkers, op de Afsluitdijk en wel in Kornwerderzand aan de Friese kant en bij Den Oever aan de kant van Noord-Holland. Het ontwerp kwam van de Genie. De verspreid liggende kazematten kregen elk een aparte functie. De vuurrichting was naar alle kanten, maar vooral naar de Friese kust, omdat vanaf die kant een vijand uit het oosten, over de Afsluitdijk de vesting Holland zou kunnen bereiken.
De vesting Kornwerderzand is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Hoe? Dat vertellen u de exposities en rondleiders in het Kazemattenmuseum, een zeer bijzonder ‘oorlogsmuseum’.

België
Ook in België is de reportage van Fries Nieuws opgepikt en wel door de cultuursite van Cartoon Productions: Friesland Experience

Meer info:
www.facebook.com/cafepingjum/
Voorjaarsstreekmarkt
Must see aan de elfstedenroute
www.afsluitdijkwaddencenter.nl
www.kazemattenmuseum.nl

Friesland vakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei 2019 geopend: café De Hollandse Kus en stokerij Trappenburg in Pingjum.

Het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand.

Kazemattenmuseum Kornwerderzand (Afsluitdijk)