Hotel Jans in Rijs: vijf nieuwe kamers, nieuwe lift en trap

Hotel Jans in Rijs: vijf nieuwe kamers, nieuwe lift en trap

Elfstedenhotels (1)

RIJS (NL) – De hotels aan de Friese Elfstedenroute worden steeds mooier, comfortabeler en gezelliger. In de zuidwesthoek van de provincie Fryslân zijn en worden momenteel drie hotels opgewaardeerd: De Wymerts in Workum (verbouwing gereed), Galamadammen aan de Morre in Koudum (ingrijpende verbouwing is nog volop gaande) en Jans in Rijs in Gaasterland.

Aan de achterkant van Hotel Jans verrezen vijf nieuwe kamers met zicht op het Rijsterbos. Aan het dakterras wordt nog gewerkt.

Laatstgenoemd hotel kreeg een nieuwe receptie, een nieuwe lift en houten trap en vijf nieuwe kamers aan de achterkant. Er wordt hier en daar nog geschroefd, gestuct, behang geplakt en geschilderd, maar de hoteliers Geeske Wiendels en haar man Victor Wiendels hebben zicht op het einde van de bouwwerkzaamheden op de eerste verdieping. Omdat hun horecabedrijf ook over tuinkamers beschikt, konden het hotel en het restaurant met terras aan de boskant gewoon open blijven. Door het uitlopen van de bouwwerkzaamheden bij Galamadammen, boekingen van reisorganisatie Friesland Holland Travel Service en het goede fietsweer heeft de familie Wiendels al meer dan een maand een topbezetting, alsof het midden in de zomer is.

Meer info:
www.hoteljans.nl
www.elfstedenexperience.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hotelier Geeske Wiendels zal blij zijn als de verbouwing deze maand voltooid is. Haar horecabedrijf was non stop open en heeft al bijna twee maanden een zomerse bezetting door de uitlopende verbouwing van hotel Galamadammen in het naburige Koudum, ook een Elfstedenhotel.

De nieuwe lift en trap.

Een kijkje in de nieuwe hotelkamers op de eerste verdieping.