Een date die je nooit vergeet, helemaal niet als je Saskia heet

Een date die je nooit vergeet, helemaal niet als je Saskia heet

14 februari 2019 in het Fries Museum Leeuwarden:

Een date die je nooit vergeet,
helemaal niet als je Saskia heet

LEEUWARDEN (NL) – Nog op zoek naar een originele Valentijnsdate? Donderdagavond 14 februari 2019 is het Fries Museum in Leeuwarden extra geopend tussen 19.00 en 21.30 uur. Je kunt dan de romantische tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ bezoeken en meedoen aan bijzondere activiteiten. Bovendien betalen bezoekers slechts 10 euro entree per paar. En iedereen die Saskia heet, heeft helemaal mazzel, want alle Saskia’s mogen donderdagavond 14 februari gratis naar binnen!

Campagnebeeld ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’, Rembrandt van Rijn, Saskia en profil in rijk gewaad, 1633-1642, olieverf op paneel Museumslandschaft Hessen Kassel, Gemäldegalerie Alte Meister.

In 1634 trouwde Rembrandt van Rijn met de liefde van zijn leven: Saskia Uylenburgh. Een friezin, wat wil je nog meer? Op donderdagavond 14 februari worden haar naamgenoten in het Leeuwarder museum in het zonnetje gezet. Op vertoon van een ID-kaart of rijbewijs krijgen alle Saskia’s gratis toegang tot het museum tussen 19.00 en 21.30 uur.
Niet alleen ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ is te bezoeken, het hele museum is die avond open. Tijdens de avondopenstelling zijn er bijzondere activiteiten. Bezoekers worden in de stijl van de avond gefotografeerd in de photobooth of gaan aan de slag met etsen in een creatieve workshop. Ook zijn er flitsrondleidingen door de expositie ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ en krijgen de eerste gasten een verrassing. Bovendien is museumcafé ‘Thùs’ deze avond geopend voor hapjes en drankjes.

Tentoonstelling tot 17 maart 2019
‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ is de prelude van het Rembrandtjaar 2019. De tentoonstelling in Leeuwarden is nog te zien tot en met 17 maart 2019. Rembrandt en Saskia nemen je mee op een romantische reis naar de 17de eeuw. Met meer dan 250 voorwerpen en maar liefst 23 werken van de Hollandse meester duik je in het liefdesleven van de Gouden Eeuw. Van prille verliefdheid en sprookjesachtige bruiloften tot de donkere kanten van het huwelijk zoals kindersterfte en overspel. Schrijver en columnist Aaf Brandt Corstius neemt de bezoeker in de audiotour mee naar de opzienbarende liefdeslevens achter de portretten in de tentoonstelling. Ontdek ontroerende levensverhalen vol verovering, hartstocht, verlies en verdriet. Reserveer een kaartje via de website van het museum.

Meer info:
www.friesmuseum.nl

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Rembrandt, Zelfportret met Saskia, 1629-1633
Rijksmuseum, Amsterdam – Legaat van de heer en mevrouw De Bruijn-van der Leeuw, Muri, Zwitserland.

Het Fries Museum door Ruben van Vliet.