Fries bureau voor toerisme en Van der Valk zetten tulpenroute Noordoostpolder en Orchideeënhoeve op de kaart

Fries bureau voor toerisme en Van der Valk zetten tulpenroute Noordoostpolder en Orchideeënhoeve op de kaart

Promotie Holland Tulip Tour op internationale beurzen

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, introduceert deze week de eerste FH Hotelroutes. FH staat voor Friesland Holland, maar ook voor Frisian Hospitality, Friese gastvrijheid. De gloednieuwe fiets-, auto-, motor- en touringcarroutes hebben een hotel, de hoofdsponsor, als uitvalsbasis. Het Van der Valk-hotel in Emmeloord, dat een nauwe zakelijke band heeft met de Friese Van der Valk hotels in Wolvega en Sneek, heeft de primeur. Vervolgens komen er routes die de Van der Valk hotels in Wolvega en Sneek als start en finish hebben.

Donderdag 30 maart 2017 om 10.00 uur, opende de heer Frans Kloosterman, CDA-wethouder recreatie en toerisme in de gemeente Weststellingwerf, de vierde Holland E-bike Show in Home Center in Wolvega. Bij die gelegenheid ontving hij het eerste viertalige Gouden Friese Wouden magazine 2017-2018, de nieuwe reisgids Weerribben-Wieden en de eerste twee Van der Valk fiets- en autoroutes. Dit zijn promotieproducten waaruit blijkt dat het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega en de gemeente Weststellingwerf grenzeloos samenwerken met de buren in Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Vanaf zaterdagmorgen 8 april 2017 zijn de Holland Tulip Tour routekaarten gratis verkrijgbaar bij Van der Valk in Emmeloord, Wolvega en Sneek en bij De Orchideeënhoeve. De eerste exemplaren ontving de heer Frans Kloosterman, wethouder recreatie en toerisme in de Friese gemeente Weststellingwerf, vorige week donderdag, 30 maart 2017, tijdens de Holland E-bike Show in Home Center. Hierbij waren Van der Valk-directeur Henk Matser, Sikko Kapenga, directeur van Home Center, en Jan de Kroon van het Fries Journaal aanwezig.

Grenzeloos toerisme
De overhandiging van de eerste kaart met een tulpenroute in Flevoland aan een Friese wethouder luidt de start in van de internationale promotie van het zuiden van Friesland in samenhang met Nationaal Park Weerribben-Wieden (Ossenzijl-Giethoorn), Nationaal Park Drents-Friese Wold en de Noordoostpolder.
In Home Center, met 75.000 m2 Nederlands grootste woonboulevard, ontving Kloosterman ook het eerste viertalige Gouden Friese Wouden magazine 2017-2018 en de nieuwe reisgids Weerribben-Wieden waarin pagina’s staan over Zuid-Friesland als vakantieland. Friesland Holland kreeg de pagina’s cadeau omdat het bureau in zijn magazines altijd veel aandacht schenkt aan de aan Friesland grenzende Nationale Parken. De nieuwe Weerribben-Wieden-gids, het Gouden Friese Wouden magazine en de Holland Tulip Tour zijn promotieproducten waaruit blijkt dat het bureau voor toerisme in Wolvega en de gemeente Weststellingwerf grenzeloos samenwerken met de buren in Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Dankzij de e-bike liggen Wolvega, Noordwolde, Giethoorn, Urk, Emmeloord en Lemmer op fietsafstand. V.l.n.r. Henk Matser, directeur van het Van der Valk Exclusief hotel in Wolvega, Sikko Kapenga, directeur van Home Center (met De Orchideeënhoeve in Luttelgeest een zeer belangrijke elk-weer-attractie in de regio), wethouder Frans Kloosterman van de gemeente Weststellingwerf en Stefan Teunis van de Italiaanse e-bikefabriek Brinke Bikes, eigendom van een van oorsprong Meppeler familie.

Promotie op Duitse bussenbeurzen
Weststellingwerf gaat een grote rol spelen in internationaal bustoerisme met de hoofdplaats Wolvega als uitvalsbasis voor onder andere de nieuwe Holland Tulip Tour als tegenhanger van de Keukenhof, de UNESCO Tour en diverse Leeuwarden 2018 tours, zoals praamtochten door de stadsgrachten. Friesland Holland gaat 20 april met deze “bus tour tips” naar een grote bussen- en groepsreizenbeurs in Friedrichshafen aan de Bodensee en kort daarna naar een soortgelijke beurs in Köln.

Holland Tulip Tour: dé tulpenroute
De Noordoostpolder — hoofdplaats Emmeloord — is een topregio op het gebied van akker- en tuinbouw. Daar vindt men het grootste areaal aan tulpen ter wereld, bijna 1.700 hectare, en nu dus een 135 km lange tweedelige tulpenroute met veel extra’s, uitgestippeld door het bureau voor toerisme Friesland Holland. Op de rijk geïllustreerde kaarten zijn o.a. de fietsknooppunten, lengtes van de etappes, rustpunten (deelnemende cafés, restaurants, terrassen en theetuinen) en de bezienswaardigheden vermeld.

Van medio april tot medio mei
De tussen 15 april en 15 mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) bloeiende tulpen en het geheel overdekte tropisch bloemen- en vlinderparadijs De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest vormen samen een wereldwijd unieke topattractie: de Holland Tulip Tour. De route is met alle vormen van wegvervoer te rijden, ook met een bus. Mochten er in een week weinig tulpen in bloei staan of reeds veel gekopt zijn, dan is dat dankzij De Orchideeën Hoeve met 25.000 vierkante meter flora en fauna uit warme streken geen ramp.

UNESCO Werelderfgoed
De Holland Tulip Tour verbindt talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de twee UNESCO Werelderfgoederen Schokland (voormalig eiland sinds het droogvallen van de Noordoostpolder in 1942) en Ir. D.F. Wouda stoomgemaal in Lemmer en de karateristieke vissersdorpen Urk (ook geen eiland meer sinds de aanleg van de Noordoostpolder) en Lemmer.

Kuinderbos
Zeer bijzonder is het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Kuinderbos met een restant van de burcht en de haven van Kuinre. Door herinrichting en de aanleg van nieuwe fietspaden is het 1200 hectare grote Kuinderbos een zeer gevarieerde groene oase in het strakke en vlakke polderland geworden.

Routekaarten gratis verkrijgbaar bij Van der Valk en Orchideeënhoeve
De full-colour routekaarten (A3, 4 pagina’s A4) zijn vanaf zaterdagmorgen 8 april 2017 gratis verkrijgbaar bij de receptie van:
• Hotel-restaurant Van der Valk, Het Hooiveld 9, 8302 AE Emmeloord www.hotelemmeloord.nl
• Hotel-restaurant Van der Valk, Atalanta, 8472 CA Wolvega. www.hotelwolvega.nl
• Hotel-restaurant Van der Valk, Burgemeester Rasterhofflaan 1, 8606 KZ Sneek. www.hotelsneek.nl
• Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve, Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest. www.orchideeenhoeve.nl

Hotelarrangementen
Tulpenroute-arrangementen van het bureau voor toerisme Friesland Holland vindt u vanaf 8 april 2017 op www.frieslandtravel.com

Bekijk hier de Holland Tulip Tour routekaarten

De Holland Tulip Tour met de auto, motor of touringcar.

De Holland Tulip Tour met de auto, motor of touringcar.

De Holland Tulip Tour op de fiets.

De Holland Tulip Tour op de fiets.

Logo Holland Tulip Tour.

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief