Fries bureau voor toerisme helpt toerist met fietspech snel verder

Fries bureau voor toerisme helpt toerist met fietspech snel verder

Publicatiedatum: 28 juni 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

E-bikes storingsgevoelig

Bij pech direct een vervangende fiets, zeven dagen van de week, in de hele provincie Fryslân.
Bij pech direct een vervangende fiets, zeven dagen van de week, in de hele provincie Fryslân.

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme in de provincie Fryslân, Friesland Holland, adviseert kopers van een e-bike vooral een merk te kopen dat een dicht dealernetwerk heeft. Het stelt vast dat er wel 50 merken elektrische fietsen zijn, maar lang niet alle fabrikanten bieden vakkundige ondersteuning door een dealer. Om fietsers met een niet snel te repareren e-bike uit de brand te helpen, heeft het toeristenbureau haar dienstverlening in de zomer uitgebreid met spoedpechhulp voor iedereen.

“E-bikes mankeren nogal eens wat. Met name accu’s, bedieningsdisplays en sensoren blijken storingsgevoelig. Bepaalde modellen kunnen slecht tegen regen,” licht Albert Hendriks, directeur van het Friese toeristenbureau, toe.

“Heel vaak gaat het om kleine technische problemen die een vakman snel verholpen heeft, als hij kennis en materialen van het merk van de defecte fiets heeft. Veel tweewielerzaken verlenen vlotte service namens meerdere bekende merken. Maar er zijn steeds meer vakantiegangers onderweg met e-bikes van leveranciers die géén technische hulp bieden bij pech. Dat kunnen goedkope e-bikes van bouw- en supermarkten zijn, maar ook heel dure, exclusieve merken.”

 

Toeristen blijken het erg vervelend te vinden als de fiets, waarmee men in de eigen woonomgeving zo vertrouwd is geraakt, de geest geeft tijdens de fietsvakantie en nergens gerepareerd kan worden. “Bij pech bellen ze ons vaak met de vraag of wij een dealer in de buurt van de pechlocatie kunnen opsporen of een andere oplossing weten. Dat blijkt door de week al lastig, maar in het weekend kun je technische assistentie helemaal vergeten. Daarom verlenen we nu snelle pechhulp aan iedere fietstoerist.”

Na pech snel verder
Fietsers die een arrangement bij Friesland Holland geboekt hebben, hoeven sowieso nergens over in te zitten, want zij krijgen bij pech standaard direct een vervangende gelijkwaardige of luxere fiets, zeven dagen van de week.
Hendriks: “Die service zit al jaren in de prijs van ieder fietsarrangement. Nu kunnen anderen ook pechhulp krijgen, maar betalen dan € 45,- voor de bezorging van een vervangende tweewieler op de pechlocatie in Friesland. Daarbij komt nog de huur per dag van een toerfiets of elektrische fiets, tussen de € 10,- en € 22,50. De defecte fiets wordt naar een fietsenmaker of naar het vakantieadres gebracht, meestal daar waar de auto van de vakantiegangers staat, bijvoorbeeld het starthotel van een Elfstedentocht. Daar wordt de huurfiets aan het einde van de vakantie ook weer ingenomen.”
Friesland Holland heeft speciaal voor spoedpechhulp een eigen vloot met nieuwe toerfietsen, e-bikes, MTB’s, ATB’s en vouwfietsen van in Nederland gangbare merken.”  

Friesland Holland ‘Bicycle Assistance’ beschikt over de nieuwste e-bikes, zoals deze Batavus Garda met Bosch middenmotor en een lange-afstandaccu. Zorgeloos fietsen in Friesland dankzij snelle pechhulp en bagagevervoer door het bureau voor toerisme Friesland Holland, organisator van Elfstedentochten op de fiets. Op de foto het stadhuis van Franeker.

Friesland Holland ‘Bicycle Assistance’ beschikt over de nieuwste e-bikes, zoals deze Batavus Garda met Bosch middenmotor en een lange-afstandaccu.

Zorgeloos fietsen in Friesland dankzij snelle pechhulp en bagagevervoer door het bureau voor toerisme Friesland Holland, organisator van Elfstedentochten op de fiets. Op de foto het stadhuis van Franeker.

Info: www.frieslandholland.nl en www.frieslandtravel.com