Fries Festijn: Food and lifestyle market bij zeilschool ‘t Garijp

Fries Festijn: Food and lifestyle market bij zeilschool ‘t Garijp

Zondag 16 juni 2019 van 12.00 tot 18.00 uur

GOINGARIJP (NL) – Marjan Stoker uit Bussum, een grote Fryslân-fan, organiseert zondag 16 juni 2019 van 12.00 tot 18.00 uur een food & lifestyle market in en om Zeilschool ’t Garijp, It String 7 in Goingarijp. Dit waterdorp ligt vlakbij koffie- en klokkenstad Joure.

Fries Festijn heet het gratis toegankelijke evenement waar de nadruk ligt originele woon-, mode- en beautycadeautjes, typisch Friese en heerlijke Hollandse hapjes én spannende ver over de grens tapas, aparte drankjes, koffie helemaal anders dan anders, en watersportgerichte kleding en curiosa. De appeltaart komt van mama, maar de oranjekoek van bakker Breimer uit Joure en Lemmer.

Kinderen
Neem vooral de kinderen mee, adviseert Marjan, die in het westen van het land vaker vrolijke happenings als het Fries Festijn organiseert. Kinderen kunnen klompjes beschilderen. De boot van Hielke en Sietse Klinkhamer van de Kameonboeken ligt ook voor de wal. Dus scheuren maar over de Goiingarypster Puollen, het oefenmeer van de zeilschool van Vincent de Heer!

Deelnemers
Op het Fries Festijn zijn 16 deelnemers present met een hokje, hoekje of standje: Artifact, Mulhouse, Gerrie Couperus interieur & kleur advies, Bakkerij Breimer, Friesche droge worsten uit Joure, Hasret Doner, Happtoe, Optidee, In My Dreams Design, Senza leuk & lekker, Barista koffiewagen, Creatief met Nina, De Texelse Schaapjeskraam, Simone’s Kitchen, Vitamine Bo, Karin Bakker Fotografie, Topper Testcenter, Iggy, Marjolein Travelcouncellor en zeilschool en groepsaccommodatie ’t Garijp natuurlijk. Simone van In My Dreams Design organiseert in de zeilschool een workshop tegels decoreren.

Open huis
De zeilschool houdt tegelijk met de fair open huis en demonstraties met hippe zeilboten van het merk Topper. Geen suffe lesboten, maar racemachientjes waar Max Verstappen jaloers op kan zijn.

Meer info:
www.garijp.nl
www.toppersailboats.com
www.seinfestijn.nl (in Friesland Fries Festijn)

Fiets-, vaar- en wandelvakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Marjan Stoker organiseert een lifestyle fair bij zeilschool ’t Garijp, die dan ook open huis houdt met onder andere demonstraties met Topper zeilboten.

Impressie van een food and lifestyle market als het Fries Festijn.

Zeilschool ’t Garijp.

Topper zeilboten.

Fun for kids: de Kameleonboot!