Friese waddeneilanden zes weken lang op tv

Friese waddeneilanden zes weken lang op tv

Publicatiedatum: 1 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tour de Wadden met bekende Nederlanders

AMELAND (NL) – De duinen, stranden en pittoreske dorpjes van de Friese Waddeneilanden vormen het decor voor een nieuwe TV reeks op RTL 4.  Bekende Nederlanders gaan op tournee langs de Waddeneilanden. Tour de Wadden wordt vanaf woensdag 2 maart 2011 in een reeks van zes afleveringen uitgezonden op RTL4.

Chimène van Oosterhout en Bas Westerweel bezoeken de mooiste natuurgebieden, maken strandwandelingen op de uitgestrekte strandvlaktes en gaan op zoek naar het ultieme eilandgevoel van de eilanders en bekende Nederlanders.

Bas duikt in de rijke eilandgeschiedenis en laat zich verassen door de kleurrijke verhalen van markante eilandbewoners. Chimène gaat elke aflevering op pad met een bekende Nederlander die zijn of haar bijzondere plekken laat zien op Terschelling, Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog.

In de eerste aflevering van deze reeks is Chimène op Terschelling en gaat op bezoek bij zangeres Ellen ten Damme. Bas gaat naar Schiermonnikoog, waar eilandbewoner Jan Berend Bazuin hem vertelt over onder andere het bijzondere verhaal van Graaf van Bernstorff, de vroegere eigenaar van het eiland

 

alt tekst voor de afbeelding

Eerste aflevering

Tour de Wadden is gemaakt als onderdeel van het lifestyleprogramma 4Me van RTL4 en wordt mede mogelijk gemaakt door het provinciale bureau Fryslân Marketing. De eerste aflevering is te zien op woensdag 2 maart om 16.30 uur op RTL4.

Eilandvakanties: http://www.frieslandhollandtravel.nl/specials/eilandvakanties