Fryslân Fan: Marcelien de Koning

Fryslân Fan: Marcelien de Koning

Publicatiedatum: 1 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Marcelien de Koning

Marcelien de Koning
Marcelien de Koning

Drievoudig wereldkampioene en winnaar van Olympisch zilver, Marcelien de Koning (32), heeft zich 28 februari 2011 als eerste op de nieuwe Wavesurfer op de HISWA Amsterdam Boat Show gewaagd. De Wavesurfer is dé nieuwe attractie op de HISWA Amsterdam Boat Show, waar ook veel Friese jachtwerven hun schepen tonen. Onder professionele begeleiding kunnen zowel beginners als meer ervaren surfers er terecht om het golfsurfen te ervaren en onder de knie te krijgen. De Fryslân Fan verruilde de zeilboot (470-klasse) voor een surfplank en traint momenteel hard voor de Olympische spelen in London in 2012.

De Koning heeft een grote staat van dienst als zeilster in de 470-klasse. Ze veroverde samen met Lobke Berkhout drie keer op rij de wereldtitel (2005, 2006 en 2007) en won op de Olympische Spelen van 2008 in China de zilveren medaille. Na de Spelen begon De Koning aan een wereldreis. Lisa Westerhof werd de nieuwe zeilpartner van Lobke.

Jongeren gratis naar HISWA

De HISWA 2011 is van 1 t/m 6 maart in Amsterdam RAI. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. De watersporttentoonstelling werd 1 maart 2011, geopend door Henk Bleker (CDA), Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De jongste solozeilster ter wereld, Laura Dekker, opende aansluitend de Water Fun Zone.

Info bootshow: www.hiswa.nl

Info Marcelien de Koning: www.marcelien.nl

Info Laura Dekker: www.lauradekker.nl

Info Henk Bleker: http://www.rijksoverheid.nl/regering/het-kabinet/bewindspersonen/henk-bleker