Nieuw: survival voor tieners

Nieuw: survival voor tieners

Publicatiedatum: 1 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Pinksterfeest Wijnjewoude

Wijnjewoude ligt in de gemeente Opsterland (Gorredijk en omgeving).
Wijnjewoude ligt in de gemeente Opsterland (Gorredijk en omgeving).

WIJNJEWOUDE (NL) – Dit jaar organiseert ‘Pinksterfeest Wijnjewoude’ voor het eerst in samenwerking met het ‘Zendingsfeest in Veenklooster’ een gezamenlijke activiteit: een survival voor tieners — ook vakantiegangers — uit de regio.

Alle tieners in Friesland worden uitgenodigd om de strijd aan te gaan. Er wordt een tocht uitgezet door de stichting Survival Kootstertille waar uitdaging, kracht, doorzettingsvermogen en samenwerking nodig zijn om het eindpunt te bereiken. Verwacht wordt dan er 20 tot 25 groepen tieners in de touwen gaan. Het evenement wordt gehouden in Wijnjewoude, op vrijdag 10 juni 2011.

Saskia Veenstra, voorzitter Stichting Pinksterfeest Wijnjewoude: “Door deze unieke samenwerking wordt de overeenkomst tussen de beide pinksterfeesten benadrukt. Samen mensen mobiliseren voor het evangelie. Als kinderen van eenzelfde Vader, met hetzelfde doel om in het pinksterweekend God’s Naam te belijden. Een weekend dat begint bij de jeugd, om de volwassenen van de toekomst met elkaar in contact te brengen.”

De jeugd wordt geadviseerd droge kleren mee te nemen, want na afloop van de survival is er een groot feest in de tent. “Met natuurlijk hamburgers, chips en frisdrank,” aldus mevrouw Veenstra.

Info: www.pinksterfeest.org of  www.zendingsfeest-veenklooster.nl