Friese winkeltjesroute langs Waddenkust trekt steeds meer bezoekers van ver

Friese winkeltjesroute langs Waddenkust trekt steeds meer bezoekers van ver

Winkeliers en kunstenaars vieren 30 juni 5-jarig bestaan met open shop

FERWERT (NL) – Morgen, zaterdag 30 juni 2018, viert de Noord-Friese Winkeltjesroute haar 5-jarig bestaan. Om dat te vieren worden bezoekers op deze laatste zaterdag van de maand in elke winkel of werkplaats getrakteerd op iets lekkers of krijgen ze een kleine attentie. Alle deelnemers zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Dat geldt ook voor de kunstkerk van Lichtaard, een onderdeel van de 60 km lange route. Men kan starten waar men wil. De routekaart van de Noord-Friese Winkeltjesroute is verkrijgbaar bij de deelnemende winkels en ateliers of te downloaden via de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Voor het laatste nieuws en recente openingstijden is het verstandig vóór vertrek de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl te bezoeken. Op de site staan ook de adressen van bedrijven op de route die aanverwante diensten aanbieden zoals een fietsverhuur, restaurants en overnachtingsplekken. Mocht het niet lukken om de winkeltjesroute op de laatste zaterdag van de maand te volgen, elke donderdagmiddag zijn de winkels en ateliers ook tegelijk geopend. Daarnaast houdt elke deelnemer er ook nog eigen winkeltijden op na.

Woordvoerder Dorian Hofker, eigenaar van Bed and Breakfast en winkel in kasteelaardewerk en brocante Bij de Pastorie in Reitsum: “In vijf jaar tijd is de Noord-Friese Winkeltjesroute uitgegroeid tot een volwaardig dagje uit in Friesland. Werd de route de eerste tijd voornamelijk bezocht door mensen uit eigen streek, tegenwoordig komen bezoekers van heinde en verre om te winkelen in het Friese waddenland. Er worden zelfs overnachtingen aan gekoppeld in de plaatselijke B&B’s en hotels. En zo profiteren ook de plaatselijke fietsverhuur, restaurants en logementen als hotel It Posthûs in Burdaard, waar je ook mooie fietsen kunt huren, van de populariteit van de route.”

Lees meer Friese winkeltjesroute langs Waddenkust trekt steeds meer bezoekers van ver