Friese woonboulevard is nationale topattractie met stijlkamers en showrooms van designers

Friese woonboulevard is nationale topattractie met stijlkamers en showrooms van designers

Home Center in Wolvega

WOLVEGA (NL) – Het Friese Wolvega is de meubelstad van Nederland dankzij Home Center. Eens was er ook een grote meubelfabriek, Boll & Sharp met export tot in Japan met het merk Castle Furniture. Frieschen Bedden zetelde tot voor een paar jaar ook in Wolvega, maar verkaste naar Joure. Maar de vrijgekomen ruimte in het dorp op het gebied van woning- en objectinrichting is ingenomen door de meubelfamilie Kapenga. Meer dan dat zelfs. Naast het gestaag expanderende Home Center hebben de Kapenga’s ook een furniture inspiration & shopping mall in Leeuwarden en een grote zaak in Buitenpost onder de naam Kapenga.

Half Nederland gaat vooral voor designmeubelen naar Wolvega, vaak gecombineerd met een bezoek aan junglepark De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder), de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen (UNESCO Werelderfgoed), de Friese Elfsteden of een event als Opera Spanga en het Oranjewoud Festival. Veel luxe vakantiewoningen in het noorden hebben een inrichting van Home Center.

Er zijn natuurlijk meer grote en mooie woonboulevards, Alexandrium in Rotterdam en Eijerkamp in Zutphen bijvoorbeeld, maar de woonexpo in Wolvega onderscheidt zich door het grootste expositieoppervlak, 75.000 vierkante meter, en door primeurs van internationale designers en meubelfabrieken die er hun showroom hebben. Daar zitten ook tot ver over de Nederlandse grens fameuze Friese merken bij als Avek, de beddenmaker in Surhuisterveen, en Pilat & Pilat in Twijzel. Zij exposeren broederlijk naast topmerken als Bert Plantagie (Home Center heeft van dit merk de grootste brandstore van Nederland) en Leolux.

Lees meer Friese woonboulevard is nationale topattractie met stijlkamers en showrooms van designers