Winterdroom in Orchideeën Hoeve nog tot en met 30 december 2022

Winterdroom in Orchideeën Hoeve nog tot en met 30 december 2022

Traditionele kaarsjesavond: The United Colors of the Maarssen family

LUTTELGEEST (NL) – Duizenden mensen uit heel Nederland en de grensstreken bezochten tot heden één van de kaarsjesavonden in het overdekte, tropisch warme junglepark van De Orchideeënhoeve in Luttelgeest in de Noordoostpolder. Het lichtspektakel is kleurrijker en groter dan ooit in het drie maanden geleden vernieuwde belevenispark van de familie Maarssen uit Spanga (Friesland) op de voormalige bodem van de Zuiderzee. Het aantal rust- en genietplekken is aanzienlijk groter dan voorheen. Deze vind je niet alleen in de nieuwe restaurants, die nu meer sfeer en intimiteit bieden door op de tropen geïnspireerde afscheidingen, maar ook ‘onderweg’ op de rolstoelvriendelijke wandelroute.

Albert Hendriks van Fries Nieuws maakte vrijdagavond 23 december 2022 een uitgebreide reportage met 80 foto’s. De opnames zijn te zien op www.facebook.com/AlbertHendriks1953. Tijdens zijn expeditie ontmoette hij mensen uit heel Nederland, maar ook ‘uit de buurt’, zoals Mirjam Kramer en Nynke Tromp uit het Friese Sint Nicolaasga. Zij wilden weten of de metershoge olifant, die dorpsgenoot Harrie Jaspers afgelopen zomer van hout en papier-maché maakte voor de traditionele allegorische optocht van St Nyk, zich thuisvoelde in de polder. Het weerzien was groots! En dan de kerstman. Die rol wordt al 27 jaar vertolkt door de nu 69-jarige Johannes de Haan uit Lemmer, van origine uit Oosterzee. Hij zwaaide vooral de vaders en moeders met kinderen royaal uit, met een lekkernij. Zo keerden honderden bezoekers uit Kampen, Lelystad, Leeuwarden en andere wereldsteden vrolijk en onder de indruk huiswaarts, heel toepasselijk in de regen, net als in de tropen. In hun kielzog gingen uren later medewerkers als Ria Oord, Atejan Benedictus, Femke Derks-Kroese en Anita Maarssen, haar zus Margo Maarsen en broer Jeroen naar huis. Margo Maarssen leidde familielid Jan Eigenhuis (Eigenhuis Jan) uit Aalsmeer met zijn Zwitserse herder rond. Aalsmeer is de bakermat van de Maarssens. Daar begonnen ze 100 jaar geleden met het kweken van orchideeën. Het leverde de familie afgelopen september het predicaat hofleverancier op. Foto’s: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân en reisorganisatie www.frieslandhollandtravel.nl

Wie nog niet in de gelegenheid was zo’n kaarsjesavond te bezoeken, heeft nog een kans van 28 tot en met 30 december 2022. Het park is dan open tot 21.30 uur. De kerstshow, WinterDroom, is overigens dagelijks, tot en met 31 december, op normale tijden overdag toegankelijk. Er is ook een grote kerstmarkt in het kassencomplex aan de Oosterringweg. Wie artistiek samengestelde fleur en kleurcadeaus of gewoon een orchidee wil schenken, kan zijn inkopen doen in de fors vergrote parkwinkel, waar elke dag arrangeurs non-stop live te volgen zijn. De gratis toegankelijke winkel is op zich al een attractie.

Meer info:
www.facebook.com/AlbertHendriks1953
www.winterdroom.nl (de kerstmanifestatie van De Orchideeënhoeve)
www.orchideeenhoeve.nl

Vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl

Meer info over vakantieland Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesnieuws.nl