Friesland Holland naar Denemarken

Friesland Holland naar Denemarken

Promotie van vaar- en fietsvakanties en busreizen

Bovbjerg fyr. Foto: www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/vakantie-denemarken Bang Clemme Film & Openhouse.

WOLVEGA (NL) – Friesland Holland-directeur Albert Hendriks gaat een week op handelsmissie in Denemarken. Hij bezoekt Deense reisaanbieders die van hem een speciaal samengesteld touroperatorpakket krijgen en levert aan boekhandels de nieuwe viertalige Friesland Travel Guide & Tourist Atlas, inclusief de grote gratis kaart van Friesland. 

Hendriks: “In Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Italië en Tsjechië zijn we al jaren actief, maar Denemarken is voor mij volkomen nieuw terrein. Nu we een dikke alles-in-één reisgids hebben, kan ik via boekhandels en reisorganisatoren vrij eenvoudig inwoners van een land interesseren voor een vaar- of fietsvakantie in Friesland. Ik hoef dan niet meer naar die dure vakantiebeurzen die steeds slechter bezocht worden. Tot een maand geleden konden buitenlandse boekhandels nergens een meertalig reisboek over Friesland bestellen. Friesland Holland is het enige bureau voor toerisme met zo’n product.”

Persoonlijke contacten
De Friesland-promotor bezoekt de busondernemers en boekhandels persoonlijk, met een cadeautje: een paar gratis boeken om ter inzage te leggen en een flink aantal grote kaarten om aan hun klanten weg te geven. “Persoonlijke fysieke benadering sorteert altijd effect; je creëert een band. Zo werd ik deze week door Anna Malagoli, manager van het Nederlands Bureau voor Toerisme in Milaan, die ik zes jaar geleden op het consulaat bezocht, geattendeerd op een groot artikel in een Italiaans reismagazine. De reportage was het resultaat van een bezoek van een uitgenodigde journalist aan Friesland van zes jaar terug. In het verhaal was een blok opgenomen met diverse websites van Friesland Holland, zoals www.vivalafrisia.it. De reporter had al eerder over de provincie gepubliceerd, maar jaren later toch nog eens, omdat de contacten onderhouden worden.”

Meer info:
www.frieslandholland.nl

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief