Lemmer en Gaasterland naar Boot Düsseldorf

Lemmer en Gaasterland naar Boot Düsseldorf

Uitgebreide presentatie in gratis atlasmagazine van Friesland Holland

De pagina’s over de IJsselmeerplaats Lemmer in het nieuwe atlasmagazine van Friesland Holland dat gratis wordt verspreid in de provincie Fryslân en omringende vakantiegebieden en op shows en beurzen als Boot in Düsseldorf en Motorboot Sneek.

WOLVEGA (NL) – Lemmer en het door meren omringde bosrijke Gaasterland, gerenommeerde vakantieregio’s die voorheen werden gepresenteerd in viertalige NewsPaperMaps (toeristenkaarten), komen nu veel uitgebreider in beeld in Friesland Holland’s atlasmagazine over de waterkant van Friesland. Ook andere plaatsen langs de IJsselmeerkust, zoals Makkum, worden in dit gratis magazine duidelijk in beeld gebracht, mét grote kaarten en vaar- en fietsroutes.

De raadgever over de jachtbouw en -verhuur en alle vormen van watersport in Friesland verschijnt voor het eerst op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf. Die wordt van 19 tot en met 27 januari 2019 gehouden. De nu al volgeboekte megabeurs trok in 2018 247.000 bezoekers, waarvan zo’n 35.000 uit Nederland. Friesland Holland heeft centraal in toerismehal 14 een stand met een frontbreedte van tien meter naast de Lemsteraak van Heech by de Mar. Het nieuwe magazine wordt ook in andere themahallen aangeboden.

Sterke aantrekkingskracht
Water is dé magneet van Friesland, dé toeristenlokker. Het bureau voor toerisme van Fryslân komt volgend jaar met twee bijzondere producties met het thema waterrecreatie. Eerder kondigde het al een veelomvattend reisboek over de zeer gevarieerde waterkant van Friesland aan, een glossy van ca. 260 pagina’s. Daaraan wordt nu ook gewerkt. Mede vanwege de internationale watersportbeurs Boot in Düsseldorf en ten behoeve van provinciewijde distributie komt er ook een gratis atlasachtig magazine. In feite is het magazine een compacte voorloper van het reisboek met dezelfde vaarwatergeoriënteerde bedrijven en attracties.

Internationale distributie
Het gratis verkrijgbare magazine is speciaal voor massale distributie ontwikkeld. Het blad met veel thematische kaarten, impressies van watersteden en -dorpen en routes, wordt verspreid op beurzen en shows als Boot Düsseldorf en Motorboot Sneek en via 1.000 recreatie- en horecabedrijven in Friesland en omstreken.

Het dikke watervakantieboek verschijnt later in het voorjaar van 2019 en is een betaalde uitgave, net als nr. 1 The best of Fryslân. Van de Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas zijn inmiddels al meer dan 2.000 verkocht. Friesland Holland-directeur Albert Hendriks gaat volgende week met de gidsen en kaarten op tournee in Denemarken.

Geen advertenties
Beide producties zijn meertalig en bevatten geen advertenties, maar uitsluitend reportages met tips en gestandaardiseerde infoblokken met een foto en contactgegevens van watersport- en horecabedrijven, dit ter wille van de overzichtelijkheid. De betaalde infoblokken corresponderen met de nummers op de naastliggende themakaart van de provincie, plaats of een regio. De redactie is in handen van journalist Albert Hendriks, de uitgever is Friesland Holland News & Marketing, een zusje van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service.

In de gids?
Heeft u, uw bedrijf, attractie of organisatie ook iets met water? Mail dan Friesland Holland en dan bekijkt redacteur Albert Hendriks hoe hij u en de lezer van het magazine en het boek van dienst kan zijn: info@frieslandholland.nl onder vermelding van ‘Waterland’.

De pagina’s over de IJsselmeerplaats Lemmer in het nieuwe atlasmagazine van Friesland Holland dat gratis wordt verspreid in de provincie Fryslân en omringende vakantiegebieden en op shows en beurzen als Boot in Düsseldorf en Motorboot Sneek.

Het gratis magazine over waterrecreatie in Friesland verschijnt voor het eerst op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf (19-27 januari 2019).

Meer info:
www.waterland.frl
www.boot.de

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief