Grootste woonwinkelcentrum van Nederland, Home Center, toont nieuwe trends en merken

Grootste woonwinkelcentrum van Nederland, Home Center, toont nieuwe trends en merken

Wonen & Co Wooninspiratieweek van 20 tot en met 27 oktober

WOLVEGA (NL) – Van 20 tot en met 27 oktober 2018 presenteert Nederlands grootste woonwinkelcentrum, Home Center in het Zuid-Friese Wolvega, de nieuwste collecties meubelen, woningstoffering en accessoires. Dat gebeurt in 50 woonwinkels op één locatie tijdens de Wonen & Co Wooninspiratieweek, een formule van NDC Media, onder andere uitgever van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. De toegang tot de shows is gratis, ook het parkeren. Er zijn tientallen laadpunten voor elektrische auto’s.

Het uitje in de herfstvakantie wordt een family event met een bezoek aan de brasserie, een prachtig ingericht grand café-restaurant, het vernieuwde kinderdorp en de nieuwste expositie van keramiste Hannie Mein.
“Er is hier in die week van alles te doen, voor jong en oud,” zegt directeur Sikko Kapenga. “Wij hebben heel veel nieuws in huis. Zo hebben we een geheel nieuwe afdeling, Comfort Studio genaamd. En uniek in Nederland: we bieden nu keuze uit meer dan 150 verschillende relaxfauteuils. Verder hebben we een nieuw merk aan het al grote palet topmerken toegevoegd, een huismerk: Happy@Home. Dit is een lifestyleconcept waarin wereldwijde woontrends creatief worden vertaald door ons eigen ontwerpteam. Aldoende ontstaat een mix van moderne en romantische meubelen die in ieder interieur passen. Heel bijzonder. Ik kan me voorstellen dat kiezen hier soms niet gemakkelijk is, maar daarvoor hebben we een heel legertje designers, interieuradviseurs en personal shoppers in de startblokken staan.”

Over Home Center
Het meer dan 50 woonwinkels omvattende Home Center in het Zuid-Friese Wolvega is met 75.000 vierkante meter de grootste woonshoppingmall van Nederland. Geen doorsnee woonboulevard; verre van dat. Het immense bedrijf van de familie Kapengais een uniek woonexpocentrum vanwege de variatie. Klassieke, moderne en avantgardistische stijlen en topmerken uit de hele wereld hebben er onderdak. Geen vierkante meter is hetzelfde, elke prijsklasse is present.

Home Center trekt meer bezoekers dan alle andere topattracties in Noord-Nederland, jaarlijks bijna een kwart miljoen. Uit heel Nederland en de grensstreken komt men naar Wolvega om ideeën op te doen voor de inrichting van een woning of appartement. Wolvega is ook in recreatief opzicht de moeite waard. Het is een populair fietsvakantiedorp met mooie hotels, vlakbij Giethoorn, de Nationale Parken Weerribben-Wieden en Drents-Friese Wold.

Eindeloos genieten
Home Center is een “huis” met heel veel designformules van nationaal en internationaal beroemde ontwerpers. Je treft er ook collecties van Friese ontwerpers en fabrikanten aan, zoals van de tot in Japan bekende meubelmakers Pilat & Pilat in Twijzel en de kwaliteitsbeddenfabrikant AVEK in Surhuisterveen.

De showrooms en shops met meubels, keukens, badkamers, haarden, kozijnen en meer dan 100.000 woonartikelen bieden voor bezoekers die hun (vakantie)huis herinrichten of een nieuwe woning betrekken, wel een dag kijkplezier en bovenal veel inspiratie. Ook het buitenleven is vertegenwoordigd. Bij Tuindorado is tuinieren, loungen en barbecueën het thema.

Goede raad
Wie qua styling en indeling adviezen wil, kan een beroep doen op een twintigtal gespecialiseerde interieurstylisten, personal shoppers en designers. Zij worden ook ingezet voor de inrichting van hotels, kantoren en andere projecten. Veel luxe vakantievilla’s hebben een interieur uit Wolvega.

Welkom
Parkeren en de toegang tot het complex met kinderdorp zijn gratis. Voor een kop koffie, lunch of diner kan men in de sfeervolle brasserie terecht. Kom gerust met een elektrische auto of fiets, want die kun je opladen aan een van de 116 oplaadpunten die gevoed worden door stroom uit 15.000 zonnepanelen op het dak!

Openingstijden
Maandag     13.00 – 18.00 uur
Dinsdag       09.30 – 18.00 uur
Woensdag   09.30 – 18.00 uur
Donderdag  09.30 – 21.00 uur
Vrijdag         09.30 – 18.00 uur
Zaterdag      09.30 – 18.00 uur
Zondag         gesloten

Kijk voor de openingstijden op feestdagen en andere speciale dagen én voor meer informatie op
www.homecenter.nl

Home Center
Frisaxstraat 12
8471 ZW Wolvega
Nederland
Tel. +31 (0)561-616161

Meer info:
www.homecenter.nl
www.pilat.nl
www.avek.nl
www.hanniemein.nl

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief