Fryslân Fan: Dierverzorger

Fryslân Fan: Dierverzorger

Publicatiedatum: 20 maart 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Dierverzorger

voeren
Koninklijk bezoek in Fryslân

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden zoekt voor de komende twee weken jonge Fryslân Fans die even voor dierverzorger willen spelen.

Ben jij tussen de 6 en 11 jaar? Kruip dan een middag in de huid van de dierverzorger tijdens de populaire activiteit KidsPower! Vanaf 22 maart tot en met 9 april 2014 krijg je in Aqua Zoo Friesland iedere woensdag- en zaterdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. Voer wassen en snijden, traktaties voor de dieren klaarmaken, verblijven uitmesten en natuurlijk dieren als pinguïns, ringstaartmaki´s en wallabies voeren. Schrijf je snel in voor de ervaring van je leven, want vol is vol. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree.

Thema: diergereedschap
Het thema van KidsPower is dit jaar ‘Dierengereedschap’. Pincetten, zeven en beitels; scharen, messen en vijzels. Ook in de dierenwereld wordt veel gebruik gemaakt van allerlei soorten en maten gereedschap. Veel dieren hebben hun favoriete gereedschap gewoon bij zich: vogels met een snavel als een pincet of zeef en zoogdieren met tanden als beitels of vijzel. Het is de taak van een dierverzorger om elke maaltijd voor elk dier goed aan te bieden. De vogel die gebruik maakt van een zeef, kan geen grote brokken eten kapot bijten en een dier dat graag knaagt, wil liever geen pap op zijn menu. Tijdens het gereedschapspel vind je uit welk dier welk gereedschap nodig heeft om zijn voedsel op te eten.

Handen uit de mouwen
Als dierverzorger-in-spe zul je de handen uit de mouwen moeten steken tijdens KidsPower. Onder begeleiding van de dierverzorger ga je zelf aan de slag om de dieren te verzorgen. Je begint met een rondleiding achter de schermen en daarna maak je, met behulp van onder andere weegschaal, maatbeker, mes en snijplank, het voedsel voor een aantal dieren klaar. Aansluitend ga je, gewapend met kruiwagen, emmer, schep en hark, de dieren van een schoon onderkomen voorzien.

Na alle inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. Je voorziet de wallabies van hun dagelijkse portie takken, de halfapen van vers gesneden fruit en de pinguïns van een heerlijke vis. Wanneer je al het werk gedaan hebt, is het tijd voor een heerlijk patatje voor jezelf en krijg je een echte dierverzorgeroorkonde met een verrassing uitgereikt.

KidsPower start iedere woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur en kost € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Aqua Zoo Friesland. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0511-431214.

Openingstijden: oktober t/m april 10.00-17.00, mei t/m september 9.30-18.00

Entreeprijzen: volwassenen Euro 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar Euro 14,50

Locatie: Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden, tel.: 0511-431214
Website: www.frieslandzoo.nl