Geen voetbal en mooi weer: Friesland draait op volle toeren

Geen voetbal en mooi weer: Friesland draait op volle toeren

Publicatiedatum: 5 augustus 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

VARA’s Kassa en Telegraaf schrijven uitgebreid over Elfstedenroute

Geen voetbal en mooi weer: Toerisme Friesland draait op volle toeren

Fort Augustus
In Engeland gaat de verhuurder veel ruiger om met een boot dan in Friesland. Stootwillen zijn wel aan boord, maar de rubberen stootstrippen zitten er toch niet voor niks op……? Deze foto werd door Albert Hendriks gemaakt in Fort Augustus (Schotland).

WOLVEGA (NL) – Een grote reportage van VARA’s magazine Kassa over vaar- en fietsvakanties van het bureau voor toerisme Friesland Holland, twee full-colour pagina’s over Friesland Holland’s nieuwe Elfstedentochten op de fiets in de Reiskrant van de Telegraaf , advertenties in bijna alle dagbladen van Nederland, nieuwe Newspapermaps® van Friesland Holland. Gezamenlijk zorgen ze voor een lawine aan bezoeken aan de vakantiesites van Friesland Holland, aanvragen en boekingen.

Wat de reserveringen betreft: het is bijna allemaal kortetermijnwerk. Het toeristenbureau en de reisorganisatie in Wolvega zijn zeven dagen van de week van 08.00 tot 23.00 uur volop in bedrijf. Slechts één medewerker mocht met vakantie. Friesland Holland is niet alleen een touroperator. Het doet ook zelf het bagagevervoer, verleent pech-onderweg-service, regelt vervangend vervoer en doet de reisleiding. “Alles in eigen hand, het minste gedonder,” is het standpunt van directeur Albert Hendriks.

Leer
Terwijl het hoogseizoen nog lang niet voorbij is, is het bureau voor toerisme ook al druk doende met het werven van gasten voor het naseizoen en 2011. Van 22 tot en met 25 juli 2010 nam Friesland Holland deel aan het Tourenskippertreffen in het Duitse Leer. “Ieder jaar zijn we van de partij. Leer ligt niet ver van Friesland. We hebben een nauwe band met de stad.”

Groot Brittannië
Van 19 tot en met 31 juli 2010 maakte Albert Hendriks Engelsen en Schotten enthousiast voor varen in Friesland. Hij werkt er aan steunpunt voor de promotie van Friesland. “Britten zijn verbaasd over de luxe die onze motorjachten bieden en dat ze zo mooi zijn. Men kent daar vooral de rijkelijk van diepe krassen voorziene motorjachten van touroperator Le Boat en Caleycruisers. Stootwillen gebruiken ze daar niet zo vaak, omdat de boten ook van allerlei rubberen stootstrippen zijn voorzien. Een Friese bootverhuurder is er alles aan gelegen dat zijn boot mooi en heel blijft en pepert de huurder de consequenties van het niet gebruiken van stootwillen goed in. In Engeland en Schotland ligt de verhuurder niet wakker van een kras meer of minder. De boten lijken allemaal meerdere steilewandraces in de sluis achter de rug te hebben.”

Frankfurt
Volgdende week gaat een promotiewagen met een nieuwe Waterspoor 707 loungesloep (www.waterspoor.com/index.php?id=33) van Waterspoor Jachtbouw in Koudum naar een groot Stadtfest in Maintal aan de rivier de Main vlakbij Frankfurt. Directeur Albert Hendriks gaat erheen met de Volkswagen Caravelle, de rode 2,5 tons DAMCO boottrailer en alle Friesland Holland magazines en newspapermaps. De combinatie staat 14 en 15 augustus 2010 midden in de stad. Er worden tienduizenden mensen verwacht. De inwoners van de regio Frankfurt kunnen een Hotel + Sloep-vakantie winnen (www.hotelplusvakanties.nl). “Er zijn voorpublicaties geweest, dus dat wordt wel wat.”

Sneek
De hele zomer is Friesland Holland ook in Nederland op tournee in verband met allerlei evenementen. Deze week begint de promotietour met de opvallende Fast Frisian Fox in verband met de Sneekweek. Fryslân Marketing in Leeuwarden heeft een paar duizend tassen met een algemene brochure beschikbaar gesteld die de promotors uit Wolvega afvullen met hun magazines en de nieuwe plattegrond van Friesland met attracties.

Earnewâld
Maandag 9 augustus 2010 van 14.00 tot 21.00 uur is Friesland Holland present bij de braderie en het parapluhangen in Earnewâld, het centrum van Nationaal Park De Alde Feanen. Friesland Holland-lid Ulbe Postma van boot- en bungalowverhuur De Alde Feanen.com heeft er een stand en hij presenteert daarin ook alle vakantiegidsen en plattegronden.