Gerard Tol fietst 1000 km per maand op 45 jaar oude Koga Miyata

Gerard Tol fietst 1000 km per maand op 45 jaar oude Koga Miyata

Bijzondere vakantiegangers in Friesland (1)

SINT NICOLAASGA (NL) – Als koffervervoerder en pechhulpverlener bij Friesland Holland Travel Service ontmoette Albert Hendriks het afgelopen vakantieseizoen veel aardige en bijzondere mensen. “Leuke lui om een voorbeeld aan te nemen of gewoon interessant. Op Fries Nieuws serveer ik tussen de bedrijven door stukjes over unieke ontmoetingen op basis van aantekeningen in mijn A6 notitieboekjes, afkomstig uit mijn Ford Transit Custom servicewagen. De verhalen en bijbehorende foto’s zijn niet eerder gepubliceerd, dus vers van de pers.”

Gerard en Agaath Tol voor hotel-restaurant De Oorpsrong in Sint Nicolaasga. Foto’s: 19 juli 2020, Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

“Gerard Tol en zijn vrouw Agaath uit Sint Pancras (bij Alkmaar) trof ik 19 juli 2020 bij hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga. Zij, beiden 76, maakten vanuit hun woonplaats een fietstocht door Friesland. De heer Tol deed dat op een in Friesland gebouwde toerfiets, een 45 jaar oude Koga Miyata Road Racer. Zo’n oud karretje kom je haast nooit tegen. Als er bepaalde cruciale onderdelen niet meer als origineel leverbaar zijn, maakt hij, instrumentmaker van professie, ze gewoon na. Duizend kilometer per maand fietst de heer Tol op zijn Koga Miyata. Zijn vrouw volgt hem op een nieuwe elektrische fiets, een Giant Prime E+ van Vriends Tweewielercentrum in Heerhugowaard.”

Lees meer Gerard Tol fietst 1000 km per maand op 45 jaar oude Koga Miyata