Groene Kus voor fietsenmaker Rob Beset

Groene Kus voor fietsenmaker Rob Beset

Publicatiedatum: 23 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Groen Links en Batavus in actie voor bedrijfsfiets

 Irona Groeneveld van GrienLinks overhandigt Rob Beset van Batavus de Groene Kus-mok.

HEERENVEEN (NL) – Irona Groeneveld van GrienLinks, de afdeling Fryslân van GroenLinks, heeft onlangs een Groene Kus overhandigd aan Rob Beset,  algemeen directeur van Batavus. Rob Beset treedt daarmee toe tot een steeds groter wordende rij mensen in de provincie die een bijzondere bijdrage hebben geleverd om Friesland groen en sociaal te houden. Omdat hij, soms tegen de verdrukking in, opkomt voor wat kwetsbaar is.

Batavus ziet de Groene Kus als waardering voor de duurzame manier van productie van fietsen en de rol die haar product nu en in de toekomst zal spelen. De heer Beset: “Het nog meer stimuleren van het gebruik van de fiets is namelijk niet alleen goed voor ons milieu, maar zal leiden tot nog meer gezondheidswinst. Het stelt Batavus dan ook zeer teleur dat als gevolg van het nieuwe belastingplan de bedrijfsfiets feitelijk niet meer wordt gestimuleerd. Sterker nog, in de praktijk lijkt het alsof de bedrijfsfiets definitief op slot is gezet. Ook heeft de nieuwe regelgeving tot gevolg dat de fiets voor veel hard werkende mensen onbereikbaar is geworden.”

Batavus zegt in Grienlinks een partner te zien om dit ongewenste gevolg van het belastingplan onder de aandacht te brengen van de politiek en is zeer verheugd niet alleen Grienlinks maar ook het Groen Links Tweede Kamerlid Ineke van Gent in Den Haag aan haar zijde te vinden.

Het Groen Links Tweede Kamerlid Ineke van Gent en  Irona Groeneveld  bewonderen een E-Bike in de showroom van Batavus.  Rechts Rob Beset.
 Het Groen Links Tweede Kamerlid Ineke van Gent en Irona Groeneveld bewonderen een E-Bike in de showroom van Batavus. Rechts Rob Beset.

Duurzame fietsenproductie

Batavus in Heerenveen gebruikt lakken op waterbasis, heeft een eigen waterzuivering en draait op duurzame groene stroom. Politica Irona Groeneveld: “Fietsen en GrienLinks horen bij elkaar. Waar fietsen rijden wordt het milieu ontzien. Zo simpel moet je het eigenlijk zien. Het is daarom ook goed dat er meer fietsen uit Heerenveen verkocht worden. Goed voor het milieu en goed voor de werkgelegenheid in Fryslân.”

Groeneveld en Beset zullen elkandser binnenkort weer ontmoeten om te bezien op welke manier politici en de fietsfabrikant er voor kunnen zorgen dat er meer fietsen in Nederland gebruikt gaan worden.

Info: www.grienlinks.nl

www.groenlinks.nl

www.batavus.nl