Groningen wil ook watersportprovincie zijn

Groningen wil ook watersportprovincie zijn

Publicatiedatum: 3 mei 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

12 en 13 mei 2012 watersportshow in Oosterhaven

De Oosterhaven, Groningen-stad.
De Oosterhaven, Groningen-stad.

GRONINGEN (NL) – De provincies Groningen en Drenthe vormen de link tussen de Friese en Duitse vaargebieden. De Turfroute speelt in dezen een grote rol. Groningen acht het nu, bij toenemend internationaal vaartoerisme, zinvol zich zelf te presenteren als een provincie van botenbouwers en leuke vaargebieden, zoals het Lauwersmeer, het Reitdiep en het Blauwe Stad-meer. Of er écht niks boven Groningen gaat moet blijken uit de eerste Bootshow Groningen die 12 en 13 mei in de Oosterhaven wordt gehouden.

Met meer dan 20 deelnemende organisaties en bedrijven uit de provincie én de support van de Gemeente Groningen en een aantal landelijke toeleveranciers uit de watersportbranche, is de organisatie erg tevreden over het enthousiasme voor de show. Doel is om meer bekendheid te geven aan de nieuwe ideeën, innovatieve oplossingen en eigenzinnige ontwerpen die van verschillende watersportondernemingen uit de regio. De watersportindustrie in Groningen heeft een eigenzinnig gezicht. Een aantal duidelijke voorbeelden hiervan zijn No Limit Ships met hun NoLimit werkboot en Blauwe Stad sloep, Waarschip met hun hybride aangedreven jachten met composiet romp en Pedro-Boat met de Bora trawler en Liberty houseboat. Al deze bedrijven hebben hun afzetmarkt niet alleen in deze regio, maar exporteren naar heel Europa.

 

Watersportprovincie Groningen

De Friezen staan bekend om hun watersportgenen, maar ook in de provincie Groningen zijn er meer mogelijkheden om watersport te bedrijven dan menigeen weet. De (beginnend) watersporter kan zich tijdens Bootshow Groningen oriënteren op bijvoorbeeld de huur van een sloep op het Paterswoldsemeer of zich laten informeren over de vaarwegen in de provincie.

Vermaak op het water

Tijdens het evenement zijn er ook activiteiten op het water. De bezoeker kan zich o.a. laten informeren door de KNRM, de brandweer op het water en waar de Provincie zich mee bezig houdt. Daarnaast verzorgt rondvaartbedrijf Kool samen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum tegen een speciaal tarief van 5 euro een rondvaart door de stad en havens van Groningen. Opstap en afstap vanaf de Oosterhaven.

Het evenement wordt opgeluisterd door de shantykoren Hunzevaarders en Oosterstorm. De catering is in handen van Eetcafé Peter Pan aan de Oosterhaven.

De show

Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 mei
Waar: Oosterhaven (ten zuidoosten van de Groninger binnenstad) , op loopafstand van het Centraal Station en van de parkeergarage aan het Damsterdiep
Openingstijden: zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Toegang: gratis

Varen en fietsen kan ook in Groningen, bijvoorbeeld in de Blauwe Stad (gemeente Oldambt).

Varen en fietsen kan ook in Groningen, bijvoorbeeld in de Blauwe Stad (gemeente Oldambt).

Varen en fietsen kan ook in Groningen, bijvoorbeeld in de Blauwe Stad (gemeente Oldambt).

Info: www.jachtbouwgroningen.nl

www.bootshowgroningen.nl