Hiswa te water vindt vanaf 2018 in Lelystad plaats

Hiswa te water vindt vanaf 2018 in Lelystad plaats

Hoofdstad Flevoland manifesteert zich als toplocatie voor waterevents

Hiswa te water vindt vanaf 2018 in Lelystad plaats

LELYSTAD (NL) – Het noorden van Nederland, en dan met name het IJsselmeer, het Markermeer en de Friese en Overijsselse meren, vormen samen hét watersportparadijs. Daar tref je de beste faciliteiten voor de beoefening van alle vormen van waterrecreatie aan, vindt ook de Hiswa. In 2018 verhuist de HISWA te water naar de evenementenhaven Bataviahaven in Lelystad aan het IJsselmeer.

De evenementenhaven van de gemeente Lelystad.

De in-water-boatshow, die sinds 2012 plaatsvindt in Amsterdam Noord, daarvoor in IJmuiden, heeft met het oog op de toekomst een uitgebreide oriëntatie uitgevoerd. Deze heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat vanaf 2018 de HISWA te water in Lelystad plaatsvindt.

Paul Boomsma, directeur HISWA te water: “Als de HISWA te water haar leidende positie als de in-water-boat-show van Noord-Europa wil behouden en wil laten groeien, is een verhuizing naar een ruimere locatie een vereiste. De mogelijkheden van de Bataviahaven bieden dermate veel voordelen, dat de HISWA te water heeft besloten al in 2018 gebruik te maken van de uitgebreide faciliteiten die de evenementenhaven te bieden heeft. De centrale ligging in Nederland, ook ten opzichte van Duitsland en België, de makkelijke bereikbaarheid, via de weg, het openbaar vervoer en over het water en de uitgebreide parkeermogelijkheden zijn de belangrijkste argumenten. Daarnaast zijn de uitgebreide faciliteiten in en rond Bataviahaven en de potentiële groei voor het aantal ligplaatsen een belangrijke reden om deze stap te nemen.”

De gemeente Lelystad en Bataviahaven hebben de HISWA de toezegging gedaan dat zij de komende jaren alle mogelijkheden krijgt om de HISWA te water te ontwikkelen en verder uit te bouwen. De huurovereenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar.

Meer ruimte voor fun
Bataviahaven directeur Joop van Diest is zeer verheugd dat de HISWA te water voor zijn haven heeft gekozen: “Als haven zijn wij juist uitgerust om evenementen als de HISWA te water te laten plaatsvinden. Tevens zijn er bij ons volop mogelijkheden om bijvoorbeeld bezoekers naar de beurs te laten komen met hun eigen boot of als gasten van een van de cruiseschepen of traditionele charterschepen. Daarnaast kan op korte afstand van de haven gerust snel gevaren worden tijdens proefvaarten. Verder sluit ik de organisatie van diverse side events samen met de HISWA te water zeker niet uit’. Boomsma vult aan: “Samen met stakeholders zijn er al diverse plannen in de maak om diverse randactiviteiten, die een beurs tegenwoordig moet kunnen bieden, aan te gaan bieden.’

Nog één keer in Amsterdam
Van 29 augustus tot 3 september 2017 vindt de laatste editie in de Amsterdam Marina plaats met circa 250 boten, 150 exposanten en tal van activiteiten.

Meer info:
www.bataviahaven.nu
www.hiswa.nl
www.ijsselmeer.frl

Friesland Holland Vaarvakanties
www.frieslandtravel.com
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief