Hollandse pot in Fries biercafé

Hollandse pot in Fries biercafé

Jonge manager maakt Snekers en toeristen blij

SNEEK (NL) – Grootmoeders soep met balletjes vooraf, stamppot met een gehaktbal en tenslotte het toetje der toetjes, een oer-Hollandse vlaflip. De 21-jarige amateur bierbrouwer Jelle Oosterhof, de nieuwe chef de café van 3B, het dit jaar geopende biercafé en logement aan de Wijde Noorderhorne in het centrum van Sneek, biedt dit menu sinds een paar weken met succes aan. Ook de gasten van de reisorganisatie Friesland Holland Travel in Wolvega, veelal Elfstedentochtfietsers die overnachten in het aangrenzende gelijknamige hotel, krijgen het in 2019 voorgeschoteld.

Jong en innovatief, Jelle Oosterhof, de nieuwe manager van biercafé 3B aan de Wijde Noorderhorne in het centrum van Sneek.

De jonge biertapper blijkt ook in de keuken de weg te weten. Hij en zijn werkgevers Klaske de Haan en Jan Roubos ontwikkelden een serie oud-Hollandse gerechten die het heel goed doen bij de bezoekers aan het café. Steeds meer Snekers schuiven aan. Touroperator Albert Hendriks is ook enthousiast: “Mijn gasten klagen wel eens dat ze tijdens de meerdaagse tocht langs de Elfsteden soms wel drie keer hetzelfde menu voorgeschoteld krijgen. Ze kunnen wel altijd kiezen uit vlees, vis of vegetarisch, maar dan houdt het hier en daar op. Met name de fijnproevers onder de toeristen laten zich graag verrassen, vooral de Belgen en de Duitsers. Daarom serveert Sjoerd Bosgra van hotel-restaurant It Posthûs aan de Dokkumer Ee in Burdaard, een van onze Elfstedenhotels, een Fries menu in allerlei varianten. De kritisiche culinaire journalisten van de Leeuwarder Courant toonden zich daarover recent in de krant heel positief. En nu hebben we er dus weer een aparte eetgelegenheid bij, het biercafé van 3B, naast het geheel vernieuwde hotel 3B.”
Men hoeft dus geen gast van de Friese reisorganisatie te zijn om er van de Hollandse pot te kunnen genieten, want barman Jelle maakt er iedere cafébezoeker graag blij mee. Een maaltje stamppot met rookworst of een gehaktbal komt op €12,50 en met de toeters en bellen in de vorm van een kom soep en een zuivels lekker nagerecht komt er nog €8,- bij. En wie ondanks alles toch nog de liever een typisch buitenlands gerecht heeft, wordt niet teleurgesteld: de jonge manager heeft Chinese, Indonesische en Italiaanse gerechten achter de hand.

Meer informatie:
www.biercafe3b.nl
www.logement3b.nl
www.elfstedenexperience.frl

Elfstedenboek:
Boek over de Friese Elfsteden, de Elfstedentocht, de Elfstedenroute en Elfstedenstempelkaart (viertalige Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas, 260 pagina’s)
www.frieslandhollandwebshop.nl

Friesland geschenken, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Biercafé en hotel 3B in Sneek.