Mega-order voor botenbouwer Hoora Heeg: 43 elektrosloepen voor verhuurorganisatie HappyWhale

Mega-order voor botenbouwer Hoora Heeg: 43 elektrosloepen voor verhuurorganisatie HappyWhale

Nieuw type Hoora-sloep: Pura Vida 550

Mega-order voor botenbouwer Hoora Heeg:
43 elektrosloepen voor verhuurorganisatie HappyWhale

HEEG (NL) – Eva Meijer van Hoora Watersport in Heeg, bouwer en verhuurder van polyester zeilboten en sloepen, heeft van HappyWhale Friesland de opdracht gekregen om volgend voorjaar 43 elektrosloepen af te leveren. Het betreft het populaire model Pura Vida 550 waarvan Hoora enkele maanden geleden de mallen aankocht.

De Pura Vida 550 elektrosloep die ook door de reisorganisatie Friesland Holland Travel wordt ingezet voor Friese Meren en Elfsteden-vakanties. Fotografie: Flitss.nl

“HappyWhale is verhuurder van elektrische sloepen,” vertelt directrice Meijer. “In Friesland, maar ook in Zuid-Holland, kunnen watersportliefhebbers via een handig online boekingssysteem bij diverse horeca- en recreatiebedrijven aan het water elektrosloepen huren. De huidige Happy Whale vloot van 62 sloepen wordt uitgebreid met de 43 Hoora sloepen van het type Pura Vida 550. De uitbreiding is mede tot stand gekomen dankzij het Friese fonds van FSFE: Fûns Skjinne Fryske Enerzjy. Deze stichting levert een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van provincie Fryslân.”

Happy Whale
Mevrouw Meijer: “Wij zijn een paar jaar geleden bij HappyWhale in de picture gekomen doordat wij op drie relevante punten veel ervaring hebben, namelijk de verhuur van boten, nieuwbouw van polyester schepen en jarenlange ervaring met elektrisch varen. Veel watersporters kennen mijn Hoora vooral van de verhuur van polyvalken, maar wij bouwen deze ook al sinds 1978, evenals kajuitzeilboten en sloepen. En juist door die bekende verhuurtak is Hoora altijd bezig met verbeteringen.”
Projectleider Abele de Jong van Hoora: “Binnen Hoora’s zusterbedrijf Aquatro, dat zich specifiek richt op elektrisch varen, hebben wij een uniek platform ontwikkeld waarbij alle bootgegevens op afstand zijn uit te lezen. Je kunt hierbij denken aan de status van de accu, walstroom en motormanagement. Dit maakt ons de ideale servicepartner voor bedrijven die boten verhuren. In geval van een storing kun je namelijk gelijk uitlezen wat er aan de hand is en hoe je dit vlot verhelpt. HappyWhale heeft in de afgelopen twee jaar ervaring opgebouwd met onze Pura Vida, in die periode waren wij al hun servicepartner. En dat beviel hen heel goed.”

Pura Vida 550
De compacte 6-persoons spiegelsloep Pura Vida 550 is speciaal ontwikkeld voor elektrisch varen. De klassiek vormgegeven sloep vaart eenvoudig, is wendbaar en zeer comfortabel. Door de plaatsing van de accu’s in de scheg ligt de boot stabiel op het water. Bovendien is er veel opbergruimte doordat de dieselmotor is vervangen door een veel kleinere maar even krachtige elektrische POD-motor. Eva Meijer: “Van de 105 elektrische sloepen vaart het merendeel straks in Friesland. HappyWhale mikt met haar eenvoudige boekingssysteem op recreanten die in een watersportgebied verblijven en graag willen ervaren hoe het is om een dagje met een sloep te varen.”

Meer info:
www.hoora.nl
www.happywhale.nl
www.fsfe.frl

Elfstedenboek:
Boek over de Friese Elfsteden, de Elfstedentocht, de Elfstedenroute en Elfstedenstempelkaart (viertalige Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas, 260 pagina’s)
www.frieslandhollandwebshop.nl

Friesland geschenken, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De Pura Vida 550 elektrosloep die ook door de reisorganisatie Friesland Holland Travel wordt ingezet voor Friese Meren en Elfsteden-vakanties. Fotografie: Flitss.nl